Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 27. 4. 2024 | meniny má Jaroslav

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Dobročinný koncert so silným posolstvom ľudskosti

V Kežmarku sa v poslednú augustovú nedeľu uskutočnil šiesty ročník jedinečného operného galakoncertu so silným posolstvom ľudskosti, v produkcii Opera Slovakia, o.z. Operní umelci vystúpili bez nároku na honorár zo vstupného a venovali ho na benefičný účel. Záštitu nad koncertom prevzala slávna Edita Gruberová.
Hlavnou hviezdou večera bol renomovaný sólista Opery SND Peter Mikuláš. Spolu s ním účinkovaním na benefičnom koncerte svoju veľkorysosť prejavili štyria mladí umelci Peter Malý, sólista opery Juhočeského Divadla v Českých Budějoviciach, Myroslava Havryliuk, sólistka Opery Štátneho divadla Košice, ktorá zastúpila pôvodne ohlásenú a zo zdravotných dôvodov náhle indisponovanú Alenu Kropáčkovú. Zástupcami najmladšej speváckej generácie boli poslucháči VŠMU Renata Bicánková a Dávid Harant. Dvaja z nich – Peter Malý a Renata Bicánková sú žiakmi Petra Mikuláša. Umelci vystúpili s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej, korepetítorky Štátneho divadla Košice.
„Operné gala v Kežmarku má svoju silnú umelecko‑ľudskú atmosféru, svojich skalných fanúšikov a každoročne naň prichádza čoraz viac divákov. Kežmarok žije kultúrou, a ako sme zistili, na galakoncert nám prichádza veľmi vnímavé publikum, a tak spolu s dramaturgičkou Júliou Grejtákovou veľmi dôsledne zostavujeme každoročnú dramaturgiu,“ uviedol Ľudovít Vongrej, producent Opera Slovakia, občianskeho združenia popularizujúceho operné umenie. Dodal: „K benefičnej spolupráci sme sa v tomto roku rozhodli osloviť organizáciu Dobrý anjel, ktorá sídli v Poprade, pozná svoj región, a vie, kto potrebuje akútnu finančnú pomoc. Naše občianske združenie malo na starosti kompletnú produkciu koncertu a Dobrý anjel zariadil benefičnú časť, čiže vybral beneficientov a prerozdelí finančný dar.“ Celý výťažok z koncertu 4 700 € (3 700 € zo vstupného plus 1000 € ako osobitný dar spoločnosti AGRO TEAM získaných z predaja vlastného špeciálneho filantropického projektu – kávy značky August Roy) prerozdelí organizácia Dobrý anjel konkrétnym rodinám s deťmi z východného Slovenska, ktoré bojujú so zákernou chorobou. Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ako hlavný partner.