Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 8. 5. 2024 | meniny má Ingrida

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Ako prvé infocentrum na Slovensku zaviedli chatbot

Mestská informačná kancelária (MIK) Poprad prišla v minulých dňoch s niekoľkými novinkami. Ako prvé infocentrum na Slovensku zaviedla na svojej webstránke tzv. chatbot, vytvorila novú bezplatnú skladanú mapu turistických atrakcií mesta, aktualizovala bedeker – sprievodcu mestom a ďalšie.
„Chatovacieho robota tzv. chatbota sme nazvali Ičko a dostal aj vizuálnu podobu ako maskot. Ide o zvýšenie komfortu pre internetových používateľov, aby sa lepšie zorientovali na našej webstránke. Ičko ich kladením otázok naviguje tak, aby našli hľadané informácie, ktoré im budú najviac nápomocné. Zároveň takto môžeme získať informácie, čo ľudia najviac chcú, na čo sa najviac pýtajú a podľa potreby im odpovedať na otázku položenú prostredníctvom chatbota formou e-mailu,“ informovala riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková (na foto). Na webovej stránke www.VisitPoprad.sk pridali tiež fotografie tímu MIK s menami, aby návštevníci získali bezprostrednejší kontakt a osobnejší pocit z poskytovaných informačných služieb. Medzi online novinky pribudla aj virtuálna prehliadka kancelárie, MIK zintenzívnila i svoju marketingovú činnosť a vytvára rôzne videopozvánky a sponzorované príspevky, vydáva svoj newsletter, prehľad podujatí v týždenných blokoch na facebooku a ďalšie. Ukazuje sa už prvé ovocie, keď na základe štatistík získaných z googlu, navštívilo stránky rôznym spôsobom súvisiace s MIK približne 21 tisíc používateľov. Vo vstupných priestoroch MIK navyše pribudla stieracia mapa, na ktorej môžu turisti znázorniť, z akých končín sveta prišli.
K aktuálnym novinkám sa radí tiež bezplatná skladačka - Mapa turistických atrakcií mesta Poprad vydaná vo formáte A2. „Takýto formát sme zvolili preto, aby bolo zachytené nielen centrum mesta, ale aj mestské časti, lebo mnohým návštevníkom nie je známa skutočnosť, že Poprad sa skladá z viacerých mestských častí. Mapa je koncipovaná tak, že orientačne sú na nej umiestnené rôzne body záujmu, atrakcie a na druhej strane je ich popis v slovenskom a anglickom jazyku vrátane fotografií,“ ozrejmila L. Pitoňáková.
MIK v tomto čase vydala takisto aktualizovaný bedeker mesta. Predchádzajúci bedeker vyšiel pred dvoma rokmi v náklade 20 tisíc kusov a už sa spotreboval. Nový obsahovo zaktualizovali a vydali v rovnakom náklade. Bol distribuovaný tak, aby sa dostal k čo najväčšiemu počtu návštevníkov nielen v rámci mesta, ale aj regiónu, poskytli ho i cestovným kanceláriám a agentúram CR a rôznym kultúrnym ustanovizniam i na ďalšie vybrané miesta.