Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 8. 5. 2024 | meniny má Ingrida

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

V materskej škole na Tajovského je rušno

V popradských materských školách, kde mesto investovalo počas prázdnin najviac, sa práce hýbu rýchlym tempom. Vo Veľkej na Tranovského je už všetko pripravené na nával detí. Na Podtatranskej ulici rastie ako z vody nová prístavba a v MŠ na Tajovského usilovne pracujú na vynovení priestorov po odchode Centra pre rodinu.
„Na Tajovského ulici si materská škola svojpomocne z vlastných zdrojov momentálne renovuje priestory pavilónu, ktorý im odovzdalo Centrum pre rodinu. Od 2. septembra by mali do týchto priestorov nastúpiť novoprijaté deti. Zaplniť by sme mali ďalšie dve triedy a prijímali sme aj deti od 2 a pol roka. Na prijatie dokonca čakajú aj mladšie deti. Práce je tam však stále dosť, nakoľko bolo všetko zastarané a niečo si Centrum pre rodinu odnieslo so sebou,“ skonštatovala vedúca odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová. „Maľujeme, opravujeme a rekonštruujeme, aby sme v septembri mohli otvoriť dve nové triedy. Máme zapísaných 140 detí a tým pádom zaplnia spolu sedem tried. Je tu veľa práce, ale veríme, že to všetko stihneme. Niektoré veci treba úplne vymeniť, tak snáď sa nám to podarí. Financií veľa nemáme, ale pomáhame si aj z príjmov od rodičov,“ priznala zástupkyňa riaditeľky pre MŠ na Tajovského ulici Eva Hešová.