Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 26. 4. 2024 | meniny má Jaroslava

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Tenisový pohár primátora mesta Poprad

Uplynulý víkend sa na Mestských tenisových kurtoch v Poprade uskutočnil už 7. ročník tenisového turnaja O pohár primátora mesta Poprad.
Pre milovníkov tohto športu turnaj zorganizoval tenisový klub MŠK Poprad - Tatry. 44 účastníkov bolo rozdelených do 5 kategórií. Systém turnaja bol na začiatku skupinový, následne najlepší dvaja postupovali už do tenisového pavúka.
V dvojhre mužov do 50 rokov dominoval Martin Ďurčo, keď zvíťazil vo finále nad Jozefom Galajdom 6:1, 6:4. Tretie miesto obsadil Róbert Fábry. V dvojhre mužov nad 50 rokov bolo rovnaké finále ako pred rokom. Víťaz Igor Lupták vrátil minuloročnú prehru Michalovi Vasiľkovi po výsledku 6:3. Tretie miesto obsadil Stanislav Čistý. Dvojhru žien vyhrala najmladšia účastníčka turnaja Sofia Bajusová, Kristína Rusnáková skončila na 2. mieste a Ľubomíra Danková na 3. mieste. V najkvalitnejšej kategórii - mužskej štvorhre vyhrali jednoznačne M. Vasiľko a M. Ďurčo, keď vo finále porazili I. Luptáka a P. Trabalku. Súboj o 3. miesto lepšie zvládli R. Fábry a K. Petrik. Kategória mix štvorhra ponúkla najvyrovnanejšie zápasy. Dôkazom je finále, kde až v tiebreaku zvíťazili M. Bajus s dcérou Sofiou nad M. Ďurčom s Kristínou Rusnákovou. 3. miesto obsadila dvojica Berko - Jusková. „Tešil som sa na tento turnaj a veril som, že minimálne zopakujem výsledok z minulého roka. S Miškom Vasiľkom sme vo finále opäť statočne bojovali. Som rád, že sa tradícia turnaja uchytila, a že je to žiadaný turnaj pre rekreačných tenistov,“ povedal organizátor turnaja z MŠK Poprad – Tatry Igor Lupták. „Tenisový turnaj o pohár primátora mesta má už svoju tradíciu a ja som veľmi rád, že tenisový MŠK Poprad – Tatry je na pôde mesta aktívny, pretože vytvára dobré podmienky pre rozvoj tohto športu,“ uviedol 1. viceprimátor mesta Poprad Štefan Pčola.