Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 26. 4. 2024 | meniny má Jaroslava

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Vianočné inšpirácie študentov

Už tradične pred Vianocami otvorili školské brány do korán študenti Súkromnej strednej odbornej školy vo Veľkej a všetkých návštevníkov očarili vianočnou tematikou.
Študentky z odboru čašník – servírka pripravili vianočné tabule vrátane sviatočného menu (na foto). To obsahovalo aperitív, predjedlo v podobe oblátok s medom či vianočnú kapustnicu. „Hlavným jedlom bol losos na bylinkovom masle, ale so zemiakovou kašou, pretože zemiakový šalát je príliš kalorický. Ako dezert sme zvolili bezlepkovú tortu. Celá tabuľa je ladená do trblietavej zlatej farby, čo je teraz vianočným trendom,“ prezradila študentka z 3.B triedy Andrea Korženová, ktorá aj doma pripravuje štedrú večeru úplne sama.
Cukrári a cukrárky sa predviedli nápaditými výtvormi s tematikou Vianoc a škola ich výtvory pri príležitosti Dňa otvorených dverí tradične aj ohodnotila. Tortou so zasneženou nočnou krajinkou (na foto) zaujala študentka 3.C Simona Koterbová. „Sedela som nad tým asi osemnásť hodín. Najskôr som si načrtla obrázok a potom som vymodelovala tvary na samotnú tortu. Urobila som kostru a pridávala som postupne vrstvy. Chce to veľa trpezlivosti, ale netreba byť umelcom. Stačí, ak to človeka baví. Rada maľujem a kreslím, takže to bolo o to ľahšie,“ povedala.