Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 26. 4. 2024 | meniny má Jaroslava

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Krátko zo športu

POPRADSKÉ líšky odohrali 3. kolo ženskej hokejovej Extraligy v nedeľu 29. septembra v Spišskej Novej Vsi a dokázali tam zvíťaziť vysoko 9:2. V sobotu 5. októbra budú zverenkyne Ivana Bednára hrať doma o 18.45 hod. proti Zvolenu.
AKO prvé vstúpili do novej basketbalovej sezóny kadetky BAM Poprad. V sobotu 28. septembra prehrali v Košiciach s CBK 47:60 a v nedeľu naopak v Rožňave porazili domáci ŽBK 63:48. Ženský tím odštartuje boje v 1. lige v sobotu 5. októbra o 17. hodine na palubovke BK ŠKP UMB B. Bystrica a o deň neskôr odohrá o 10.30 zápas proti ZŠ Zvolen – ŠKP 08 B. Bystrica.
V SOBOTU 5. októbra sa v bazéne AquaCity Poprad uskutoční 9. ročník medzinárodných plaveckých pretekov o Pohár olympijských nádejí so štartom o 9. hodine. Súťažiť sa bude v troch vekových kategóriách.
V SOBOTU 5. októbra sa popradskí volejbalisti z VK Junior 2012 predstavia premiérovo v mužskej 1. lige Východ. V telocvični SSOŠ vo Veľkej privítajú v dvojzápase Starú Ľubovňu. Zápasy začínajú o 11. a 13. hodine. V nedeľu 6. októbra odštartujú súťaž domácim dvojzápasom proti Prešovu aj úradujúci vicemajstri Slovenska – kadeti VK Junior 2012 Poprad. V ten istý deň budú kadetky hostiť doma v dvojzápase Kežmarok a staršie žiačky budú hrať v sobotu 5. októbra dvojzápas vo Svidníku.
FUTBALISTI ŠK Zemedar Poprad – Stráže v rámci 9. kola 6. OMV ligy zvíťazili v Štrbe 3:1. V nedeľu 6. októbra privítajú o 15. hod. Liptovskú Tepličku.
PRI príležitosti 20. výročia konania Majstrovstiev sveta v cyklokrose 1999 v Spišskej Teplici, v spolupráci s Cyklistickým klubom mládeže Poprad a Slovenským zväzom cyklistiky, sa v nedeľu 29. septembra uskutočnil Svetový pohár v cyklokrose 1. kategórie UCI v rovnakej lokalite, kadiaľ viedla trať pretekov MS. Víťazom elitnej kategórie sa stal, rovnako ako pred rokom v Spišskej Sobote, Nemecký jazdec Marcel Meisen.
V SOBOTU 5. októbra otvoria novú sezónu SBL aj basketbalisti BK Iskra Svit. O 18. hodine sa predstavia na palubovke Interu Bratislava.
V SOBOTU 5. októbra sa od 9.30 hod. v Spišskom Bystrom uskutoční 6. ročník verejných pretekov v slalome na suchu, ktoré organizuje Športové stredisko detí a mládeže Poprad – Tatry v spolupráci s Centrom voľného času v Poprade. Preteky budú spočívať v behu dolu miernym svahom, pomedzi slalomové brány a rôzne jednoduché prekážky.