Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 26. 4. 2024 | meniny má Jaroslava

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Týždeň s mestskou políciou

MINULÝ týždeň v pondelok ráno preverila hliadka MsP oznam z Kvetnice, kde malo dochádzať k poškodzovaniu lesného porastu stavebnými strojmi. Bolo zistené, že na mieste dochádzalo k úprave pozemkov za pomoci stavebného mechanizmu bez príslušných povolení. Vec bola postúpená kompetentným orgánom.
V UTOROK 24. septembra krátko popoludní zasahovali mestskí policajti v priestoroch obchodného domu na Ulici 1. mája, kde agresívna osoba pod vplyvom alkoholu narúšala verejný poriadok a obťažovala zamestnankyne prevádzok. Hliadkou bola z miesta vykázaná.
V TEN istý deň popoludní preverili mestskí policajti oznam ohľadom osoby ležiacej na chodníku na Alžbetinej ulici. Išlo o muža zo Spišského Štvrtka, ktorý bol po epileptickom záchvate. Mestskí policajti mu poskytli predlekársku pomoc a následne bol sanitkou odvezený do nemocnice.
MINULÝ týždeň v utorok večer zasahovali mestskí policajti aj v Zariadení sociálnych služieb na Levočskej ulici, kde došlo k fyzickému napadnutiu medzi klientmi. Mestskí policajti podozrivú osobu zadržali. Poškodený skončil so zraneniami na ošetrení v nemocnici.
V STREDU 25. septembra v noci preverili mestskí policajti oznam, podľa ktorého malo na Kopernikovej ulici dochádzať k narúšaniu verejného poriadku skupinou osôb. Tri osoby sa verbálne napádali v prítomnosti ďalších asi dvadsiatich tam žijúcich ľudí. Vďaka rýchlemu zásahu policajných hliadok nedošlo k fyzickým útokom.
VO ŠTVRTOK 26. septembra ráno boli mestskí policajti privolaní na Ulicu 29. augusta, kde si majiteľka jedného z bytov zabuchla vchodové dvere, pričom na horiacom sporáku nechala panvicu s masťou a z bytu sa už začínal šíriť zápach. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí byt otvorili a vypli sporák. K väčším škodám na majetku, ani na zdraví osôb, vďaka rýchlemu zásahu prítomných zložiek, nedošlo.