Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 26. 4. 2024 | meniny má Jaroslava

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Podchod sa skvie v novej podobe

Podchod z Okružnej na Kukučínovu a Rovnú ulicu v Poprade sa dočkal novej podoby. V júni ho odovzdalo mesto na rekonštrukciu a začiatkom septembra boli práce ukončené. Dnes už v plnej miere slúži množstvu chodcov, ktorí podchod využívajú. Sú to nielen študenti blízkych škôl, ale aj pracujúci v Tatravagónke či bývajúci v tamojších domoch a bytoch, ako aj Strážania idúci do centra mesta.
Kristína Horáková, vedúca odboru výstavby MsÚ v Poprade zhrnula: „Po trojmesačnej rekonštrukcii tohto veľmi frekventovaného ťahu popod železničnú trať je podchod ukončený. Predmetom rekonštrukčných prác bola úprava povrchov – vnútorných aj vonkajších stien, tiež bola vymenená dlažba, upravovali sa samotné schodiská aj existujúca rampa. Súčasťou rekonštrukcie bola takisto výmena osvetlenia. V súčasnosti je podchod oveľa svetlejší, predtým bol dosť tmavý, príjemnejší a naviac tam boli inštalované kamerové systémy, čo znamená, že je napojený na mestskú políciu. Rekonštrukciou podchodu sa zlepšili podmienky pre obyvateľov mesta, ktorí ho využívajú.“ Práce boli financované z rozpočtu mesta a celkové náklady dosiahli 83 tisíc eur.
Zrenovovaný podchod pôsobí vďaka bielej farbe čisto a presvetlene. Samospráva verí, že kamerový systém zabezpečí jeho udržanie v takomto stave a treba dúfať, že sa nestane terčom sprejerov. Náčelník Mestskej polície v Poprade Marián Gardoš dodal: „Z našej strany došlo k realizácii určitých technických opatrení, ktoré výrazným spôsobom prispejú k pocitu bezpečia občanov.“