Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 20. 4. 2024 | meniny má Marcel

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Cyklotrialisti ukončili sezónu v Poprade

V sobotu 7. septembra sa v Trialparku v Strážach konali finálové preteky Slovenského pohára a Slovenských hier mládeže s medzinárodnou účasťou.
Domáci usporiadateľský klub 3AL Biketrial Club Poprad mal tiež svoje želiezka v ohni. Symbolickou účasťou potešil organizátorov jeden z najlepších slovenských cyklotrialistov súčasnosti – domáci pretekár Ján Kočiš. „Prišlo k nám približne 50 jazdcov so Slovenska, Poľska a Maďarska. Účasť tvorila celá slovenská špička práve preto, že to boli posledné preteky sezóny. V elitnej kategórii nás potešil štartom domáci pretekár Ján Kočiš a tiež jeho mladý konkurent Andrej Galovič z Rudiny, ktorý je v tejto kategórii nováčikom. S nimi súperili už len maďarskí cyklotrialisti. Medzi deťmi sme mali dvoch pretekárov v prvej trojke celkového poradia – Matúša Horvátha a Leu Kucovú. Medzi seniormi zasa výsledkami potešili Tomáš Schmidt a Maroš Pataky, ktorí tiež miešali poradie na špici,“ skonštatovala organizátorka pretekov Jana Kucová z 3AL Biketrial Clubu Poprad.
Popredný slovenský cyklotrialista – Popradčan Ján Kočiš sa v súčasnosti venuje skôr exhibičným vystúpeniam, ale preteky na domácej trati si nechcel nechať ujsť. „Len pred týždňom som sa dozvedel, že som potvrdil termín na jednu exhibíciu a to ma mrzelo, lebo som chcel na domácej trati štartovať. Nepodarilo sa mi danú akciu zrušiť a tak som absolvoval aspoň prvé kolo. Baví ma vracať sa medzi ľudí na súťaže, ale momieste skončil Vladimír Pavlikovský výkonom 243 s priemerom 219,00 a tretí skončil Jozef Hegenbart výkonom 212 s priemerom 227,67. Cenu za najvyšší náhod 2 x 300 bodov si odniesol Lukáš Katriňák. (ľuk) jim živobytím sú exhibície. Je mi ľúto, že sa konkurencia vytráca. V mojich najlepších pretekárskych časoch bolo náročné dostať sa na pódium. Dnes už ho má účastník elitnej kategórie vždy takmer isté. Ani deti nie sú v dnešnej dobe trpezlivé. Volia neskôr iné športy. Ja sa snažím tento šport dostávať do povedomia práve počas exhibícií,“ povedal.
Najúspešnejším klubom so botňajších pretekov bol Novo CK Lučenec s piatimi medailami (4 zlaté, 1 strieborná). Domáci 3AL Biketrial Club Poprad obsadil v konkurencii šiestich klubov štvrtú priečku s troma medailami (1 zlatá, 2 strieborné). Lea Kucová bola druhá v kat. Elite ženy, v kat. senior zasa porazil Šimon Tapušík tímového kolegu Tomáša Schmidta.