Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Mladí volejbalisti si zahrajú mužskú súťaž

Popradskí mladí volejbalisti sa v nastávajúcej sezóne zapotia o čosi viac, ako zvyčajne. Do ich kalendára pribudne od októbra aj 1. liga Východ. Po mnohých rokoch sa tak bude hrať v našom meste aj mužská súťaž, ktorú odohrajú Popradčania prevažne s hráčmi kadetského veku.
Po úspechu kadetov z ostatných majstrovstiev Slovenska čaká mladých volejbalistov VK Junior 2012 Poprad ďalšia výzva. Okrem mládežníckych súťaží nakuknú od októbra už aj do mužského volejbalu. „Čaká nás dlhodobá súťaž mužov, na ktorú sa veľmi tešíme, pretože mužský volejbal sa bude v Poprade hrať asi po 15 rokoch. V nadväznosti na to sme chlapcov zapojili aj do kategórie juniorov, kde sa bude súťaž hrať formou dvoch kvalifikačných turnajov,“ ozrejmil tréner VK Junior 2012 Poprad Andrej Vojčík.
V kádri sú zatiaľ väčšinou hráči kadetského veku, doplnení o pár juniorov, ale aj žiakov. „Bude to náročné. Chlapci povedali, že do toho chcú ísť naplno. Verím im a dúfam, že sa k tomu postavia zodpovedne. Premýšľame aj nad doplnením kádra o dvoch až troch skúsenejších hráčov, ktorí by mohli chlapcom odovzdávať skúsenosti,“ doplnil A. Vojčík.
Mladí popradskí volejbalisti, ale aj volejbalistky si po novom užívajú tréningy v Aréne Poprad, no súťažné zápasy budú hrať prevažne vo svojom domovskom stánku. „Súťažné zápasy mužov odohráme v telocvični SSOŠ vo Veľkej, ale chceli by sme priestory Arény využiť na dlhodobú súťaž kadetov. Do budúcna by sme však veľmi radi prilákali popradského fanúšika aj na mužskú ligu, ktorú by sme sem postupne chceli preklopiť,“ vysvetľoval tréner mladých popradských volejbalistov.
Prvou vážnejšou previerkou bol pre tri chlapčenské a dve dievčenské kategórie cez víkend veľký medzinárodný turnaj v poľskom Krakove. Naši juniori vyhrali v konkurencii poľských tímov svoju skupinu A bez jedinej prehry, zaváhali až v semifinále. Prehrali v ňom 1:3 s MOS Wola Varšava a následne porazili v zápase o tretie miesto ďalší tím z hlavného mesta Poľska, KS Metro 3:1. V kategórii žiakov skončili Popradčania na 10., žiačky na 8. mieste. Kadeti boli jedenásty a kadetky piate.