Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 20. 4. 2024 | meniny má Marcel

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Darovaním auta pomohli deťom

Dali ste nám vedieť

Koncom augusta dostalo Centrum pre deti a rodiny (CDR) Poprad osobný automobil do plného vlastníctva od Nadácie Volkswagen Slovakia. Riaditeľka CDR Margita Váhovská takúto pomoc vyzdvihla: „Auto je pre nás a naše potreby nenahraditeľným prostriedkom rýchlejšieho, bezpečnejšieho a kvalitatívnejšieho zabezpečovania potrieb detí i zariadenia. Centrum pre deti a rodiny Poprad realizuje uspokojovanie potrieb detí v piatich rodinných domoch, ktoré sú v rozptýlení v okolí mesta Poprad (Poprad, T. Lomnica, Veľký Slavkov, Veľký Slavkov, Hranovnica i Spišská Teplica). Rôznorodosť úloh, súbeh termínov, nedostatočné autobusové spojenie nás často vystavujú tlaku, nervozite zo straty času, ktorá sa prenáša zo zamestnancov na deti. Nehovoriac o tom, že mnohí zamestnanci využívajú vlastné motorové vozidlá na prevoz detí často po nočných službách i v čase svojho osobného voľna. I z toho dôvodu sme sa usilovali získať akékoľvek auto, akýmkoľvek spôsobom. Skúšali sme v niekoľkých zverejnených projektoch stále bezúspešne, ale i vďaka trpezlivosti Heleny Kišovej, odbornej zamestnankyne CDR, ktorá to skúšala znova a znova, sme nakoniec prostredníctvom projektu s Nadáciou v pohybe mali šťastie. Pre nás je to obrovské šťastie. Sledujeme činnosť Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá nám najviac v našej práci pomáha, a to hovorím i za ostatné centrá. Auto budeme využívať na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti detí z rodinných domov do mesta Poprad, na prevoz detí na odborné vyšetrenia do vzdialenejších lokalít ako sú Košice, Bratislava. Zabezpečenie špecializovaných činností z hľadiska edukácie, logopedických cvičení, terapeutických cvičení, zabezpečovanie voľnočasových aktivít, návštevy profesionálnych rodín, návštevy rodín detí, návštevy rodín pri zabezpečovaní náhradnej starostlivosti a ďalšie. Ďakujeme.“