Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Nová ambulancia pre chirurgiu prsníka

Nemocnica Poprad otvára novú ambulanciu špecializovanú na chirurgiu prsníkov, ktorá bude pôsobiť pri Chirurgickej ambulancii (priestory chirurgickej ambulancie na 2. poschodí polikliniky, číslo dverí P231).
Lekár špecialista bude v ambulancii indikovať možnosti a spôsob chirurgickej liečby ochorení prsníka aj v spolupráci s klinickým onkológom, rádiológom, lekárom nukleárnej medicíny a klinickým genetikom s cieľom zvyšovať úroveň starostlivosti a chirurgickej liečby u pacientok s ochorením prsníka v podtatranskom regióne.
„Sme pracoviskom s dlhoročnými skúsenosťami v operáciách prsníka pre benígne aj malígne ochorenia. Využívame pritom zázemie špičkovo vybavených operačných sál Nemocnice Poprad s možnosťou operácie harmonickým skalpelom, s peroperačnou gamasondou na identifikáciu sentinelovej lymfatickej uzliny a možnosťou peroperačnej histológie,“ uviedol primár Chirurgického oddelenia s JIS Nemocnice Poprad MUDr. Tomáš Vnenčák.
Dôležitou súčasťou poskytovanej zdravotnej starostlivosti je v rámci chirurgického oddelenia aj pôsobenie plastického chirurga, v spolupráci s ktorým budú ďalej rozvíjané aj onkoplastické operácie a prsníkové implantáty.
Ambulancia pre chirurgiu prsníka v Nemocnici Poprad bude ordinovať každý utorok v čase 9. - 14. hod.
Ako uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva nemocnice Peter Petruš otvorením tohto špecializovaného pracoviska zdôrazňujú nielen dôležitosť prevencie, ale aj nevyhnutnej liečby, ktorej úspech je okrem iného citlivý na včasnú diagnostiku a následnú liečbu.