Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 16. 4. 2024 | meniny má Dana, Danica

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Modré čiary označujú spoplatnené parkoviská

Motoristov v Poprade prekvapila v minulých dňoch novinka – modré vodorovné čiary na parkoviskách. Takéto označenie môžu vidieť v mnohých európskych mestách a už aj na Slovensku v Bratislave, Košiciach, Martine, Trnave… A pridal sa i Poprad.
Riaditeľ Správy mestských komunikácií v Poprade Peter Fabian uviedol: „So značením modrých čiar sme začali koncom augusta, čím sa dostávame do súladu so všetkými inými mestami, kde je takto označované platené parkovanie. Legislatíva povoľuje nastriekať spoplatnené parkovacie miesta modrou farbou, čím sú zreteľne odlíšené od nespoplatnených. Takéto viditeľné značenie je výhodné najmä pre tých vodičov, ktorí prichádzajú zaparkovať do nášho mesta ako návštevníci, aby vedeli, že sú v platenej zóne. Vopred ich upozorňujú, že treba uhradiť parkovné.“ Modrými čiarami neoznačili jedine platené parkovacie miesta na zámkovej dlažbe, pretože by sa tým narušil estetický vzhľad.
Na septembrovom zasadaní Mestského zastupiteľstva v Poprade poslanci schválili pre SMK obstaranie kolesového komunálneho traktora na letnú a zimnú údržbu na chodníkoch, priestranstvách a mestských komunikáciách s prídavnými zariadeniami. Aj ich zaujímalo značenie modrými čiarami. Riaditeľ SMK prízvukoval, že k nemu dochádza z dôvodu zjednotenia parkovacej politiky nielen na Slovensku, ale aj v Európe. SMK má už k tomuto značeniu veľa uznanlivých ohlasov.