Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Popradské kultúrne leto je za nami

Popradské kultúrne leto sa skončilo v piatok 6. septembra. Na Námestí sv. Egídia sa predstavil herec, spevák, režisér, scenárista a moderátor Josef Laufer, ktorý 11. augusta oslávil 80 rokov. Popri hovorenom slove zaspieval známe piesne ako Mária či Sbohem lásko, já jedu dál.
J. Laufer povedal: „Bolo do mňa vložené niečo v zmysle exhibície. Čímkoľvek by som v živote bol, tá exhibícia by sa niekde prejavila. Keď som sa ráno prebudil a mal som 80 rokov, hovoril som si, niekam som došiel, som na nejakej hore, a mám hotovo. Zrazu sa v mojej predstave hmla rozplynula a okolo mňa boli samé kopce. Tak ešte mám čo robiť..“ Umelec objasnil aj svoju neutíchajúcu životaschopnosť: „Jedna vec je fakt dôležitá, byť stále v pohybe, mať koníčky a veselú myseľ. Mohol by to byť recept na dlhý, spokojný život.“
Pri príležitosti svojho jubilea bude mať v novembri koncert v Prahe, ale chystá sa aj na Slovensko. „Nerád hovorím bežné, ošúchané vety, ale som milo prekvapený, koľko ľudí ma chcelo vidieť, nebolo si kam sadnúť a už ani kam sa postaviť. Dostal som od Popradčanov úžasnú energiu,“ priznal.
Kultúrne leto v Poprade súčasne uzavrela kapela Rico Sanchez & Gipsy Kings Party s prívalom energie. Spevák Rico Sanchez je jednou z najväčších súčasných európskych hviezd. Jeho repertoár v sprievode 6-člennej energickej kapely tvorí jeho najväčšie hity ako Bamboleo, Jamba Rumba alebo Gitano Soy, Djobi Djoba, Baila me či Volare.
Rico Sanchez & Gipsy Kings Party boli na Slovensku 3-krát. „Slovenský temperament sa nám páči, snažíme sa odovzdávať našu energiu, ľudia reagujú, tancujú, zabávajú sa a vracajú nám to všetko späť. Hráme ľahký štýl hudby, ktorý je pre všetkých. Nie je potrebné tejto hudbe nejako špeciálne rozumieť. Ľudia pri nej zabúdajú na svoje starosti a my hráme to, čo chcú počuť,“ poznamenal R. Sanchez.