Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 23. 4. 2024 | meniny má Vojtech

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Na víťaza Tatranského pohára si musíme počkať

V nedeľu 25. augusta sa na zimnom štadióne v Poprade rozhodovalo o konečnom umiestnení účastníkov 72. ročníka Tatranského pohára. Vrcholom dňa bol napokon súboj o tretie miesto medzi Popradom a Košicami, pretože finále sa nekonalo.
Popradčania odohrali dva zápasy v skupine a hneď ten prvý proti Michalovciam rozhodol o tom, že finále bude bez ich účasti. Prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch, čo posunulo do boja o trofej Zemplínčanov. V druhom zápase už „Kamzíci“ triumfovali nad francúzskym Nice 4:2 a smerovali do východniarskeho súboja o tretie miesto proti Košiciam. „Oceliari“ vyškolili domácich z efektivity a zvíťazili 6:0. Zverencom Františka Štolca prischlo štvrté miesto. „S turnajom sme absolútne nespokojní, no hlavne s poslednom zápasom. Bola to jedna veľká katastrofa. My môžeme prehrať, ale musí tam byť vôľa po víťazstve. Nepredviedli sme nič pre divákov, ktorí nás prišli povzbudiť,“ uviedol po turnaji tréner HK Poprad František Štolc. „Dobré mužstvo sa učí na vlastných chybách. Verím, že my sa z toho dokážeme poučiť a že sa posunieme ďalej, pretože liga je už za dverami,“ skonštatoval kapitán tímu Štefan Fabian.
Večerné finále medzi Michalovcami a Miškovcom sa neodohralo kvôli zdravotným a tráviacim problémom hráčov maďarského tímu. Organizátori mali niekoľko alternatív na náhradný termín a napokon sa s účastníkmi, Ligovou radou Extraligy seniorov, Oddelením rozhodcov SZĽH a Pro Hokejom zhodli, že o držiteľovi trofeje sa rozhodne počas zápasu v rámci 16. kola Tipsport Ligy a to v piatok 25. októbra o 17.30 hod. na štadióne v Michalovciach.
V zápase o piate miesto porazili hráči Les Aigles de Nice poľský tím Comarch Cracovia Krakov 4:1.