Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Výstup na Zámčisko s bohatým programom

Deň 25. august je vyhlásený ako pamätný deň Popradu. Klub Popradčanov tak ako minulý rok, kedy sa uskutočnil nultý ročník, zorganizoval v sobotu 24. augusta prvý ročník výstupu na Zámčisko v Kvetnici ako spoločensko- -športovú akciu. Plánuje ho každoročne opakovať.
Za krásneho počasia sa na podujatí zúčastnilo približne 50 Popradčanov, návštevníkov mesta a turistov.
Programom sprevádzal Slavomír Kyseľa, predseda Baníckeho cechu horného Spiša. Spestrením výstupu bolo stretnutie s potápačmi pri jazierku, ktorí odpovedali na otázky účastníkov výstupu. Zastavili sme sa aj pri štôlni „Sv. Helena“, kde o histórii opäť porozprával S. Kyseľa. Na vrchol Zámčiska okrem účastníkov vystúpila a zišla po svojich nohách najstaršia účastníčka 86 ročná Anna Kubátová a najmladší, dvojročný chlapček. Na vrchu Zámčiska odborný výklad predniesli S. Kyseľa a geológ Stanislav Pavlarčík. Odpovedali aj na otázky účastníkov, ktorých zaujímalo veľa vecí.
Výstup na Zámčisko a program prispeli k spríjemneniu dňa, zašportovaniu si a všetci odchádzali hlavne s dobrým pocitom zo spoločne strávených chvíľ a po zostupe si pochutili na dobrom guláši.
Klub Popradčanov ďakuje Baníckemu cechu horného Spiša, hlavne S. Kyseľovi, ktorý rozhodujúcou mierou prispel k úspešnému priebehu, ďakuje S. Pavlarčíkovi za odborný výklad na vrchu Zámčiska, Róbertovi Dulovi, riaditeľovi Mestských lesov za poskytnutie priestorov horárne a aktívnu pomoc pri organizovaní podujatia, Jurajovi Kočanovi z Podtatranského mykologického klubu, výbornému kuchárovi Jánovi Kubaľovi, ktorý varil guláš, médiám za propagáciu a taktiež členom Klubu Popradčanov, ktorí prišli, pomohli rôznym spôsobom a tým prispeli k zdarnému uskutočneniu akcie.
Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie s vami Popradčania.

Júlia Watter Domaratzká,
predsedníčka Klubu Popradčanov