Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Týždeň s mestskou políciou

V POSLEDNÝ augustový pondelok predpoludním požiadal Mestskú políciu v Poprade o pomoc poštový doručovateľ, ktorého na ulici Schmoerovej ohrozoval voľne pustený pes. Hliadka MsP zistila majiteľku, ktorá sa následne dostavila na miesto a psa si odchytila. Za porušenie ustanovení zákona o chove a podmienkach držania psov jej bola uložená bloková pokuta.
OZNAM o rušení nočného pokoja preverovala hliadka popradskej mestskej polície 26. augusta krátko po 23. hod. za bytovým domom na Okružnej ulici. Na mieste našla skupinku mládeže, ktorá požívala alkoholické nápoje, čím porušila ustanovenia VZN č. 16/2015. Za jeho porušenie bola jednej osobe uložená bloková pokuta.
KVÔLI rušeniu nočného pokoja zasahovali hliadky MsP až štyrikrát na rôznych miestach mesta v stredu 28. augusta od 22.05 do 23.35 hod. Vo všetkých prípadoch vec riešili v zmysle zákona o priestupkoch v blokovom konaní.
NA LINKU 159 prijala MsP 28. augusta o 20.20 hod. telefonický oznam ohľadom osoby vzbudzujúcej verejné pohoršenie pod viaduktom cesty I/18 z Okružnej ulice. Hliadky MsP na mieste zistili podozrivú osobu, ktorá tam navyše konzumovala alkoholické nápoje. Osoba bola predvedená za účelom zistenia totožnosti. Namerali jej prítomnosť alkoholu v množstve 0,84 mg/l, čo potvrdila vykonaná dychová skúška. Vec je v ďalšom riešení.
MUŽ s maloletým dieťaťom ležal vo štvrtok 29. augusta o 2. hod. na schodisku v spoločných priestoroch v bytovom dome na Ul. Dlhé hony. Bol pod vplyvom alkoholu a na privolanú hliadku MsP zaútočil, preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Následne bol prevezený do nemocnice, kde lekár nariadil jeho prevoz do zdravotníckeho zariadenia v Levoči, keďže išlo o psychiatrického pacienta. Maloletý syn bol odovzdaný matke.