Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Primátor rozdával darčeky prvákom

Prvý deň nového školského roka bol výnimočný. Po prvýkrát sa mesto Poprad rozhodlo obdarovať všetkých prvákov popradských škôl balíčkami so školskými pomôckami. Primátor Anton Danko prišiel balíčky osobne odovzdať deťom v ZŠ s MŠ na Jarnej ulici.
„Je to novinka, ktorou sme chceli pomôcť mladým rodinám v Poprade. Tohto roku nastúpilo do škôl v našom meste viac ako 630 prváčikov a z toho je až 551 v školách s našou pôsobnosťou. Tým, ktorí majú trvalý pobyt v našom meste sme odovzdali vecné dary. Išlo o balíček so školskými pomôckami v hodnote 30 eur. Mesto to vyšlo celkovo na približne 15 tisíc eur. Verím, že mladým rodinám to pomôže odbremeniť sa v dobe, kedy je všetko drahšie,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko.
Nový školský rok začal v Poprade s viacerými novinkami. „Hlavnou je darček pre prvákov z iniciatívy pána primátora Antona Danka. Naskladali sme za pomoci učiteliek balíčky tak, aby obsahovali všetko, čo prváčik potrebuje. Celkový počet prvákov v Poprade je 634, z toho je 551 v školách s pôsobnosťou mesta Poprad. 83 detí nastúpilo do iných typov škôl. 473 detí je s trvalým pobytom v meste Poprad a ďalší rodičia z okolitých obcí za tento balíček doplatili, ak ho chceli mať. Ostatným 107 deťom, ktoré sú z obcí, mesto prispelo vrecúškom na telesnú či výtvarnú výchovu. Každý teda nejaký darček dostal. Novinkou je tiež dlho avizované stravovanie s príspevkom od štátu. Celé leto sme preto tomu prispôsobovali školské jedálne, aby sme boli pripravení na zvýšený počet stravníkov. Počítame s tým, že navyše ich bude reálne dvanásť percent,“ povedala vedúca odboru školstva mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová.
S vďakou privítalo vzácnu návštevu v prvý školský deň aj vedenie ZŠ s MŠ na Jarnej ulici v Poprade. „V tomto školskom roku nastúpilo v našej škole do prvých ročníkov 94 žiakov, z toho desať prvákov prišlo z prípravného ročníka, ktorý sa nám veľmi osvedčil a zavádzame ho už po tretíkrát. V prvý školský deň sme oficiálne poďakovali mestu Poprad a primátorovi Antonovi Dankovi za pekné darčeky pre prvákov. Sme vďační aj za dotáciu 110 tisíc eur na obnovu sociálnych zariadení a tiež dotáciu 25 tisíc eur na zakúpenie konvektomatu za účelom rozšírenia výdaja stravy,“ uzavrel riaditeľ školy Ján Brndiar.