Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Policajné správy

V DOBE od 19. do 21. júla v jednej z prevádzok kaderníctva v Spišskej Teplici došlo ku krádeži. Páchateľ vytlačil okno a z kaderníctva ukradol niekoľko strihacích strojčekov, naparovaciu žehličku na vlasy, sadu klieští na napájanie vlasov, šampóny na vlasy, ale aj finančnú hotovosť. Celková škoda dosiahla viac ako 650 eur. Páchateľovi hrozí odňatie slobody na tri až desať rokov.
POPRADSKÝ vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 24-ročnému Matejovi zo Spišskej Novej Vsi za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Ak sa mu preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Mladík si zadovažoval a následne u seba prechovával dve prázdne striekačky a plastové obaly s rastlinnou sušinou nezisteného zloženia i s obsahom najmenej 10,76 g kryštalickej látky metamfetamín. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 53 bežných jednorazových dávok drogy.
KU KRÁDEŽI došlo v dobe od 20. do 23. júla v jednom z objektov na Ul. 29. augusta v Poprade. Páchateľ na vchodových dverách odstránil cylindrickú vložku zámku a vošiel dnu. Odniesol si traktorovú kosačku, krovinorez, teplovzdušnú pištoľ, stavebný vysávač, vŕtacie kladivo, chvostovú pílu, ďalšie náradie a stavebný materiál. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.