Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 18. 4. 2024 | meniny má Valér

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

HORAL oslavuje dvadsiatku

Horský cyklistický maratón mal vo Svite premiéru pred dvadsiatimi rokmi. Skupina nadšencov horskej cyklistiky zorganizovala v roku 2000 pokusný prvý ročník. Zúčastnilo sa ho 50 cyklistov. V sobotu 10. augusta 2019, v rámci jubilejného 20. ročníka, očakávajú organizátori účasť približne 900 účastníkov.
Hlavným areálom pretekov ostáva priestor pri Iskra Aréne a Mestskom úrade vo Svite. Tohtoročná trasa povedie Kozími Chrbtami, Nízkymi Tatrami a okolím Kráľovej Hole.
Tratí a kategórií je päť – Krejzi, Lejzi, Senzi, Ízi a Dejzi a sú volené tak, aby si cyklista každej výkonnostnej kategórie našiel tú svoju. Horal je dnes uznávaným cyklistickým podujatím nielen v rámci Slovenska, ale aj v medzinárodnom meradle. Dvakrát sa v rámci tohto podujatia konali Majstrovstvá Slovenska, pravidelne je súčasťou Slovenského pohára a je členom prestížnych medzinárodných seriálov. Doposiaľ najvýznamnejšou súčasťou maratónu boli Majstrovstvá Európy v roku 2017. Rekordom bol rok Majstrovstiev Európy, kedy Svit hostil viac než 1600 cyklistov. Hlavnými organizátormi jubilejného ročníka sú ŠK HORAL – ALTO Slovakia, mesto Svit a obce Liptovská Teplička, Šuňava, Vikartovce, Šumiac a Telgárt.
Jubilejný 20. ročník bude charakteristický minimalizáciou používania jednorazových plastových produktov. Tisíce jednorazových pohárov, misiek, príborov či tašiek budú nahradené buď kompostovateľnými produktmi, alebo opakovane použiteľnými výrobkami. Do organizácie sa okrem profesionálov zapojí aj viac než 200 dobrovoľníkov. Štart prvých pretekov je o 7. hodine ráno pred Mestským úradom vo Svite.