Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 20. 4. 2024 | meniny má Marcel

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Krátko zo športu

HOKEJISTI HK Poprad odohrali prvý prípravný zápas pred novou sezónou Tipsport Ligy v Liptovskom Mikuláši. Vo štvrtok 1. augusta prehrali v JL Aréne s domácim tímom 2:3, keď za hostí skóroval Ťavoda a Romaňák. Včera, t. j. v utorok 6. augusta, hrali s Liptákmi odvetu na domácom ľade po uzávierke vydania novín Poprad. Vo štvrtok 8. augusta čaká Kamzíkov ďalší domáci zápas s poľským tímom Comarch Cracovia o 18. hodine.
POD Tatry priletela v nedeľu 4. augusta exotická futbalová výprava žien z africkej Botswany. V rámci tunajšieho sústredenia odohrajú reprezentantky tejto krajiny tri prípravné zápasy. Dnes, t. j. v stredu 7. augusta sa v NTC o 18. hodine stretnú so ženským tímom z Bardejova, v nedeľu 11. augusta budú o 16. hodine opäť v NTC ich súperkami domáce hráčky z FK Poprad a posledný zápas odohrajú Botswančanky v utorok 13. augusta o 17. hodine proti Prešovu.
V popradskom NTC si svoj prípravný stan rozložila slovenská futbalová reprezentácia mužov do 19 rokov. V rámci sústredenia odohrali mladí reprezentanti dva atraktívne duely pre oko popradského diváka. V nedeľu 4. augusta porazili Slováci rovesníkov z FK Poprad 1:0 a v utorok 6. augusta odohrali zápas proti A-tímu FK Poprad po uzávierke vydania novín Poprad.
V DRUHOM ročníku Red Bull 400 – extrémneho výbehu na veľký skokanský mostík na Štrbskom Plese minulú sobotu zvíťazila v ženskej kategórii Slovenka Martina Bellušová (4:52,9 min.), v mužskej Čech Tomáš Maceček (3:38,2 min.), ktorý zároveň dosiahol aj nový rekord na Š. Plese. O najlepší čas súperila tisícka účastníkov z celého Slovenska, ale aj z Česka, Maďarska, Poľska, Holandska a Veľkej Británie. Najstarším účastníkom pretekov bol 69-ročný Peter Imrich.