Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Rozlúčka s legendárnou trinástkou

Na oficiálnom webe HK Poprad sa minulý týždeň objavila fanúšikmi dlho očakávaná správa. Popradská, ale i slovenská hokejová legenda Arne Kroták sa v septembri oficiálne rozlúči so svojou bohatou hokejovou kariérou.
„Bol 6. jún 1972 a třineckou pôrodnicou sa ozval detský plač. Podľa sestričiek pripomínal gólovú sirénu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keďže ju otec chlapčeka do tohto dňa rozozvučal niekoľkokrát. V tomto severovýchodnom českom mestečku bol detský krik s podtatranským prízvukom celkom nezvyčajným javom. Rýchlo sa však rozkríklo, že ide o potomka slovenského junáka, ktorý každý týždeň dokázal potešiť tisíce párov očí miestnych hokejových talentov,“ píše sa na webe HK Poprad, kde príbeh legendy pokračuje: „Ako štvorročný sa presťahoval do Popradu, kde sa po vzore svojho otca začal venovať hokeju. Chýry o mladom talente sa rozšírili po celej republike. Dostali sa až do Prahy, a tak si ucháň z Popradu mohol na seba obliecť už v pätnástich rokoch aj federálny dres. V ňom bojoval na ľade nielen so svojím kamarátom Slavom Pavličkom, zahral si napríklad aj s Jaromírom Jágrom. Vrcholom bola účasť na ME U18 v roku 1990. To už ale na jeho dvere klopala seniorská kariéra, ktorú odštartoval na domácom ľade vo veku sedemnásť rokov. Svojím nesporným hokejovým umením následne bavil divákov tri desaťročia. Počas nich obliekal dresy materského Popradu, Košíc, Kežmarku, Spišskej Novej Vsi, Bardejova, Zlína či Nice. V takmer každej extraligovej štatistike drží pevné prvé miesto, ktoré sa bude len ťažko prekonávať. 1259 zápasov a 520 strelených gólov hovorí snáď za všetko. Azda si to budú ceniť aj jeho nasledovníci, ktorým sa rozhodol odovzdávať svoje nesporné skúsenosti a poznatky z najrýchlejšej kolektívnej hry od tejto sezóny v mládežníckych výberoch Popradu. Kariéra, ktorú absolvoval na slovenských klziskách, je unikátna a hodná prejavu úcty.“
A práve na základe týchto faktov sa očakávajú v piatok 13. septembra 2019 zaplnené tribúny popradského zimného štadióna. Tento deň sa navždy zapíše do dejín nášho hokeja, pretože legendárna „trinástka“ poslednýkrát vstúpi na zápasový ľad vo svojej rozlúčke s aktívnou kariérou.