Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Popradský ľad otestovali reprezentanti

Od štvrtka do soboty sa v Poprade odohral letný hokejový turnaj štyroch reprezentácií do 20 rokov – Summer Hockey Challenge. Slováci vedení novým trénerom Róbertom Petrovickým súperili s Nemeckom, Českom a Dánskom. Vo výbere nechýbali ani Popradčania.
Mladí slovenskí reprezentanti majú za sebou vôbec prvý turnaj v tejto sezóne. Na úvod poľahky zdolali Nemcov 3:0 a na druhý deň si poradili aj s výberom Česka do 19 rokov po výsledku 3:2. V tomto zápase otváral skóre Popradčan Jakub Nespala, ktorý sa stal jediným bodujúcim domácim hráčom z tohto výberu. V záverečný deň turnaja vyhrali zverenci Róberta Petrovického nad Dánskom 4:2 a dvíhali nad hlavu trofej pre víťaza. Slovenská hokejová „dvadsiatka“ tak obhájila vlaňajšie prvenstvo zo Švajčiarska. „Tešia nás tri výhry v troch zápasoch po sebe. Čaká nás ale ďalšia práca a zápasy, ktoré budú čoraz ťažšie,“ uviedol po turnaji novopečený tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov R. Petrovický.
V kádri nechýbali ani Popradčania. Jakub Nespala sa stal len nedávno legionárom. Bude pôsobiť vo fínskej juniorskej súťaži a cíti, že odtiaľ by mohla viesť cesta až na šampionát. „Hral som pred domácim publikom prvýkrát v reprezentačnom drese a užíval som si to. Verím, že som sa ukázal trénerovi v dobrom svetle,“ povedal. Martin Semaňák s Borisom Česánkom sú síce rodení Kežmarčania, ale hokejovo vyrastali v Poprade. Chcú zabojovať nielen o miesto v reprezentácii do 20 rokov, ale aj o stabilnú pozíciu v A- -tíme „kamzíkov“. „Som rád, že som sa do tohto výberu dostal. Dobre som si zahral, aj keď som dostával menej priestoru. Uvidíme, či ma tréner povolá aj na ďalšie reprezentačné zrazy,“ zamyslel sa M. Semaňák. „Bolo fajn zahrať si za reprezentáciu na domácom ľade. Som rád, že sme navyše turnaj vyhrali. Verím, že mi bude tréner dôverovať aj naďalej. Ja sa budem snažiť hrať naplno, pretože sa chcem dostať na majstrovstvá sveta,“ vyhlásil B. Česánek. V tíme R. Petrovického figuroval v prvom turnaji sezóny aj štvrtý Popradčan - Dominik Šeliga, ktorý je v súčasnosti členom organizácie z Liberca.