Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja

Široká verejnosť sa opäť môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery z Prešovského kraja. Siedmy ročník súťaže Choď a foť vyhodnotí odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka.
Fotosúťaž Choď a foť je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom. Už po siedmy raz ju pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Hlavným cieľom fotosúťaže je predstaviť zaujímavosti Prešovského kraja prostredníctvom fotografií a putovnej výstavy. Záujem o súťaž každoročne rastie, do predošlého ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov.
Súťaž trvá do 15. októbra 2019. K dispozícii sú štyri tematické kategórie: 1. Príroda, 2. Kultúra, tradície a história, 3. Black & white a 4. Šport, športové aktivity. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja.
O víťazoch v štyroch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorej bude opäť predsedať známy fotograf Jano Štovka, ktorý má na konte viacero celosvetových ocenení. Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Odmenou sú nielen vecné ceny, ale aj putovná výstava víťazov a finalistov fotosúťaže. Výstava sa každoročne začína vernisážou v Divadle Jonáša Záborského v Prešove a putuje ďalej po Slovensku, ale aj do zahraničia. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čím sa zážitok zo záberov ešte viac umocňuje.
Aktuálna putovná výstava z predošlého ročníka fotosúťaže sa v máji presunula do Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka v Pieninách, návštevníci ju môžu vidieť v Dome zdravia.
V minulom roku v súťaži výrazne upútala mladá autorka z Bardejova Karin Kaľatová. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch Ďakujem, Pane Bože získala ocenenie Grand Prix . Fotografia zároveň získala prvé miesto v kategórii Kultúra, tradície a história. Autorka oslovila porotu i ďalšími zábermi, prvenstvo si odniesla aj v kategórii Black & white.