Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

SVIATOK svätého Cyrila a svätého Metoda je štátnym sviatkom SR, ktorý sa oslavuje každoročne 5. júla ako pripomenutie príchodu slovanských vierozvestcov Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu v roku 863. Týmto vierozvestcom je zasvätený aj kostol na sídlisku Juh v Poprade, v ktorom sa v piatok bude slúžiť odpustová svätá omša o 10.30 hod.
PREŠOVSKÝ samosprávny kraj (PSK) začína s realizáciou projektu Modernizácie cestnej infraštruktúry v PSK podporeného z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu. V rámci stavebných akcií sa vďaka úspešnej žiadosti o eurofondy zrekonštruuje päť úsekov s celkovou dĺžkou viac ako 40 kilometrov v hodnote približne 17 miliónov eur. Medzi vybranými úsekmi je aj cesta II/534 vedúca z Popradu do Starého Smokovca.
V Podtatranskej knižnici bude na budúci týždeň od 8. júla do 12. júla pripravený denný detský tábor s názvom Havrankovo. Denný detský tábor pripravila pre malých umelcov aj Tatranská galéria v Poprade, uskutoční sa tiež od 8. do 12. júla od 9. do 16. hod. Na oba tábory je potrebné sa vopred prihlásiť.
PO takmer deviatich rokoch sa obnovilo vlakové spojenie Popradu s poľským kúpeľným mestom Muszyna. Dva regionálne rýchliky budú jazdiť počas letných mesiacov, a to už od soboty 29. júna do 1. septembra dvakrát za deň v sobotu a nedeľu. Zastavovať budú v Kežmarku, Spišskej Belej, Podolínci, Starej Ľubovni a v Plavči. Vlak do Muszyny vyštartuje o 7.30 hod. a 15.27 hod., pričom do cieľovej stanice v Poľsku príde o 9.10 hod. a 17.21 hod. Z Muszyny vyrazí späť do Popradu o 9.58 hod. a 17.50 hod.
NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.