Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

PRIMÁTOR mesta Anton Danko prevzal záštitu nad Primátorskou kvapkou krvi, ktorá sa uskutoční v pondelok 17. júna od 7. hod. v priestoroch Mestského úradu v Poprade. Pozvan sú všetci občania, ktorí môžu darovať túto najvzácnejšiu tekutinu.
ŠTYRIDSIATE výročie svojho založenia si včera pripomenuli členovia Denného centra Xenón a ich hostia na slávnostnom stretnutí v Tatra hoteli v Poprade.
BEZPLATNÁ právna poradňa, ktorú pre občanov s trvalým pobytom v meste Poprad zabezpečuje samospráva každú prvú stredu v mesiaci, bude mať cez prázdniny prestávku. Poradňa najčastejšie pomáha radami z oblasti občianskeho, rodinného a pracovného práva. Bezplatná právna poradňa privíta prvých klientov po prázdninách v stredu 4.septembra 2019, opäť v tradičnom čase od 14. do 16. hod.
V PIATOK 14. júna bude v Základnej škole na Komenského ulici v Poprade slávnostne odovzdané do užívania nové ihrisko.
POŠTA Poprad 8 oznamuje, že s účinnosťou od 1. júna došlo k zmene úradných hodín pre verejnosť. Dôvodom je zmena organizácie práce pošty. Pošta bude otvorená pondelok až piatok od 9. do 17. hod. V sobotu a v nedeľu bude zatvorená.
po desiaty raz vyhlásila Slovenská katolícka charita Zbierku školských pomôcok. Vyhlásená bola práve 1. júna na MDD, keďže súvisí s deťmi. Charita malým školákom zo sociálne slabších pomerov pomáha zbierkou nakúpiť školské potreby a uľahčiť im prístup k vzdelaniu. Zbierka vrcholí začiatkom školského roka, oficiálne sa končí 15. septembra. Školákov v núdzi môžete na Slovensku podporiť nielen materiálne, ale aj finančne na účte SK28 0200 0000 0000 2963 4592, variabilný symbol 2211.
ŽELEZNICE SR do piatka 14. júna 2019, v čase od 8.15 do 17.30 hod. realizujú výlukové práce v úseku Štrbské Pleso – Štrba. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci sú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečujú železnice.
NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.