Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 23. 4. 2024 | meniny má Vojtech

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Otvorili nový úsek cyklotrasy v Kvetnici

Mesto vytvorilo v mestskej časti Kvetnica nový, vyše 10 kilometrový úsek, ktorý je určený na nordic walking, beh či cyklistiku pre Popradčanov i turistov. Slávnostne ho v sobotu 8. júna prestrihnutím pásky oficiálne otvoril primátor mesta Poprad Anton Danko, viceprimátori Štefan Pčola a Ondrej Kavka, ako aj členovia cyklistického a bežeckého klubu.
Okruh sa začal realizovať v roku 2007, keď sa začala budovať lesná cesta Strelnica. „Táto časť bola v dĺžke 1 km, ďalšie dve lesné cesty Zverník a lesná cesta Visová sa budovali z prostriedkov eurofondov v roku 2010 a 2011 a čakalo sa na poslednú etapu, ktorú mesto pomohlo svojimi finančnými prostriedkami dokončiť v celkovej dĺžke a rozpočtovom náklade zhruba 700 tisíc eur,“ uviedol riaditeľ Mestských lesov Róbert Dula.
Podmienky pre športovcov na tomto novom okruhu sú ideálne. Vyskúšali si ich bežci aj cyklisti.
„Tešíme sa, že sa niečo také vybudovalo a za všetkých členov nášho klubu môžem povedať, že ho určite budeme využívať. Veľmi sa nám páči dĺžka trate, ako aj okolitá nádherná príroda,“ zhodnotil podpredseda Bežeckého klubu Poprad Julian Lavrík. „Sme naozaj veľmi radi, že sa otvoril takýto nový úsek, a že sa to takto rozbehlo, pretože každý nový úsek je pre nás cyklistov vítaný. Napokon okres Poprad má veľmi dobrú cyklosieť,“ dodal zakladateľ Cykloklubu Poprad František Majchrovič.
Uvedená trasa sa začína oproti jazierku v malom kameňolome, pokračuje na Strelnicu, kde sa nachádza napojenie cyklochodníka od popradských sídlisk.
Cesta pokračuje okolo muflonieho Zverníka a prechádza cez južnú stranu mestských lesov, kde sa rekreanti môžu pokochať nádhernými kvetnatými lúkami a dubovými lesmi. Úsek prechádza cez záhrady poza horáreň a späť k vychádzajúcemu bodu.