Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 23. 4. 2024 | meniny má Vojtech

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Sezóna v skateparku je otvorená

Sezóna v popradskom skateparku je od soboty 1. júna oficiálne otvorená. Organizátori ju spustili veľkou celodennou akciou pod názvom Poprad Skatepark Session vol.1, kde sa stretli skejteri a bajkeri z celého Slovenska a dokonca aj zo zahraničia.
V jednom z najlepších skateparkov na Slovensku sa v sobotu súťažilo v skateboardingu i na bicykloch BMX, nechýbala skate škola, BMX exhibícia, skate besttrick, workshopy od združení Recyklátor a ArtHouse Poprad, grilovačka, občerstvenie, či tanečné vystúpenia. Mladí nadšenci spod Tatier, ktorých snahou je zastrešenie skateboardovej komunity v skateparku pod Podtatranský Skateboardový klub, spojili svoje sily za pomoci podporovateľov, aby mohli vôbec toto veľké podujatie zorganizovať. „Sme radi, že tento projekt skateparku vôbec vznikol a teraz je len na nás, ako sa bude využívať. Skatepark je sprístupnený celoročne a naším plánom je určiť správcu, ktorý by ho mohol spravovať pod hlavičkou plánovaného občianskeho združenia. Sme vďační sponzorom a tiež mestu Poprad, že sme mohli zorganizovať podujatie v úvode sezóny. V jej priebehu sa jazdí Slovenský pohár v skateboardingu a máme tú česť v septembri hostiť finále tejto súťaže. Pod Tatrami máme mladú krv, ktorá je aj vďaka tomuto skateparku veľmi dobrá. Máme sa na čo tešiť, aj keď je tu stále čo vylepšovať. Radi by sme tu mali viac zelene, či lavičiek,“ uviedol člen organizačného tímu podujatia Tomáš Vendrinský. „S mestom sa snažíme spolupracovať a neustále predkladáme návrhy na vylepšenie okolia skateparku. Chceli by sme to tu skultúrniť, aby sme mali naozaj pekný športový stánok. Ide nám o to, aby sme pritiahli k športu mládež. Nemáme na to žiadne financie, ale chceme vytvoriť komunitu, ktorá by sa venovala takýmto druhom športu. Verím, že s mestom nájdeme spoločnú reč a že sa veci podarí dotiahnuť do konca,“ dodal jeho kolega Dušan Jarošík.