Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Týždeň s mestskou políciou

MINULÝ týždeň v pondelok dopoludnia zasahovala hliadka MsP v prevádzke OBI, kde došlo ku krádeži tovaru v hodnote 34 eur. Mestskí policajti zistili, že podozrivý muž bol už za obdobný skutok v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý, čím naplnil znaky trestného činu. Bol preto zadržaný a odovzdaný štátnej polícii.
TAKISTO v pondelok večer riešili mestskí policajti podozrenie z priestupku proti majetku v prevádzke nákupného centra na Moyzesovej ulici, kde došlo k poškodeniu tovaru maloletými osobami z obcí Arnutovce a Behárovce. Ich zákonní zástupcovia spôsobenú škodu uhradili.
VO štvrtok 30. mája večer vyrazila mestská polícia k mužovi ležiacom bez pohnutia na lavičke v pešej zóne na popradskom námestí. Mestskí policajti mu poskytli predlekársku pomoc a následne bol prevezený do nemocnice.
V TEN istý večer požiadala mestských policajtov o pomoc vodička, ktorá oznámila, že na ceste z Matejoviec do Popradu dostala defekt a sama nebola schopná vymeniť koleso. Mestskí policajti jej pomohli a vodička pokračovala v jazde.
V SOBOTU 1. júna podvečer bola hliadka MsP vyslaná na Sobotské námestie, kde mal neznámy muž sexuálne obťažovať maloleté dievčatá. Podozrivá osoba bola odovzdaná policajnému zboru pre podozrenie zo spáchania trestného činu.
V NEDEĽU 2. júna napoludnie preverili mestskí policajti oznam ohľadom Ukrajinca pod vplyvom alkoholu, ktorý mal v jednej z prevádzok na Levočskej ulici obťažovať pracovníčku obsluhy, aj ostatných zákazníkov. Podozrivý bol riešený v zmysle zákona a následne prevádzku opustil.