Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

ZASADANIE Mestského zastupiteľstva v Poprade je najbližšie plánované na štvrtok 13. júna od 8. hod. v zasadačke Mestského úradu v Poprade.
Pracovné stretnutie primátora Popradu Antona Danka s predstaviteľmi Justičnej akadémie SR sa uskutočnilo včera predpoludním na Mestskom úrade v Poprade.
TRADIČNÉ podujatie pre pozvaných členov denných centier – športový deň pre seniorov pod názvom Mám na to usporiada mesto Poprad – sociálny odbor MsÚ dnes 5. júna 2019 vo viacúčelovej hale Aréna.
V SOBOTU 8. júna od 9. hod. sa v areáli Základnej školy na Tajovského ulici v Poprade uskutoční juniáles s programom, v ktorom budú rôzne súťaže, futbalový turnaj, ľudový jarmok, burza šatstva, vodný futbal a ďalšie zaujímavé atrakcie.
MINULÝ týždeň v utorok sa v Poprade konala konferencia, ktorú zorganizovala Americká obchodná komora. Jej cieľom bolo pripraviť pre verejný a súkromný sektor odporúčania, ktoré umožnia zjednodušiť podmienky zamestnávania ľudí z marginalizovaných rómskych komunít na štátnej a regionálnej úrovni.
SVIATOSŤ birmovania bude udeľovaná v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade túto nedeľu 9. júna o 11. hod.
OD pondelka 3. júna je v Podtatranskej knižnici v Poprade na sídlisku Západ inštalovaná výstava obrazov Jarmili Zacher Pajpachovej, ktorá potrvá do 28. júna 2019.
MEDIAČNÉ centrum Poprad poskytuje bezplatnú mediačnú službu pre obyvateľov mesta. Najbližšia poradňa bude zajtra 6. júna na Okružnej ulici č. 25 v Poprade.
V ARTKLUBE Tatranskej galérie v Poprade otvoria vo štvrtok 13. júna výstavu v rámci VII. ročníka Festivalu Viva Italia s názvom Mariano Chelo Linea di mare (Morská čiara). Vernisáž sa uskutoční o 16.30 hod. a o 17. hod. tam vystúpi spevák Edo Klena.
NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.