Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Športovala a zabávala sa celá rodina

Spišská Sobota pridala svoj dielik do mozaiky programov k Medzinárodnému dňu detí. V sobotu sa v jej areáli uskutočnil 2. ročník podujatia Športuje celá rodina, ktorý mal už vlani výborný ohlas.
S prvotnou myšlienkou prišiel Klub Sobotčanov. Predsedníčka KS Ľuboslava Duroňová poznamenala: „V minulom roku sme sa začali pohrávať s myšlienkou, že v Spišskej Sobote nemáme žiadnu akciu, kde by sme sa stretávali spolu s deťmi. Máme Annabál, Katarínsku zábavu a pod., ale chýbalo nám niečo, kde by sa vedela stretnúť celá rodina. MDD sa nám zdal najlepší dátum na takúto udalosť. Tak sme dali hlavy dokopy a v spolupráci s miestnou základnou a materskou školou vznikla akcia Športuje celá rodina. Ide nám o to, aby sa posilnila komunita Spišskej Soboty, obyvatelia sa stretli, zabavili, porozprávali a popritom urobili deťom radosť.“
Malí aj veľkí sa mohli dosýta pobaviť pri rôznych veselých súťažiach, dať si namaľovať obrázok na tvár, stretnúť sa s bývalými žiakmi školy – úspešnými hokejistami, zatancovať si zumbu, obdivovať výkony psov pri výcviku, dobrovoľných hasičov zo Spišskej Soboty, ochutnať guláš, zaskákať si na nafukovacom hrade, sledovať kúzelníka Wolfa a Srandu Bandu aj zamaškrtiť si na ovocí od sponzorov... Nechýbal ani maskot popradského hokejového klubu Kamko.
Riaditeľka ZŠ s MŠ na Vagonárskej ul. Adriana Oravcová dodala: „Keďže sme škola so zameraním na šport – ľadový hokej, malo byť toto podujatie o športe, ale nechceli sme nikoho do ničoho nútiť. Kto chcel, športoval. Ľudia sa majú v prvom rade baviť, má to byť o zábave, humore, aby nám všetkým bolo spolu dobre. Je to o spolupráci s Klubom Sobotčanov, ktorá je počas celého roka na veľmi vysokej úrovni.“ A tak tomu bolo s podporou mesta aj v sobotu.