Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Krátko zo športu

FUTBALISTI ŠK Zemedar Poprad – Stráže stúpajú v tabuľke 6. OMV ligy kolo za kolom vyššie. V sobotu 4. mája zdolali v rámci 20. kola domáci tím z Batizoviec 1:0 a momentálne sídlia už na štvrtom mieste. V nedeľu 12. mája privítajú zverenci Miroslava Olejníka o 17. hodine Spišský Hrhov.
BASKETBALISTI BK Iskra Svit prehrali minulý týždeň v stredu aj posledný semifinálový súboj s Interom Bratislava, tentokrát na domácej palubovke 63:85 a celú sériu 0:4 na zápasy.
PODTATRANSKÁ hasičská liga mala na programe súťaž v nedeľu 5. mája v Spišskej Teplici. V kategórii mužov do 35 rokov zvíťazilo Sp. Bystré, u žien do 35 rokov bola najlepšia Sp. Sobota. Medzi dorastencami patrilo prvenstvo Hranovnici, medzi dorastenkami triumfovalo Sp. Bystré. Medzi mužmi nad 35 rokov bola prvá Šuňava, a medzi ženami nad 35 rokov zasa Batizovce.
KONCOM apríla vyvrcholilo v Matejovciach okresné kolo vo florbale žiačok ZŠ, kde sa z postupu na krajské kolo do Prešova tešilo družstvo zo Spišského Bystrého. Chlapci bojovali vo finále okresného kola v piatok 3. mája a do krajského kola postúpilo družstvo ZŠ s MŠ v Spišskej Sobote.
POSLEDNÚ aprílovú sobotu vycestoval Karate klub Shihan Poprad do Žiliny na otvorené Majstrovstvá SsZK detí a žiakov a posledné kolo otvoreného Stredoslovenského pohára mládeže 2019. V pohárovom súčte vybojovali Popradčania spolu 63 zlatých, 36 strieborných a 27 bronzových medailí a so 126 bodmi skončili na treťom mieste.
SLOVENSKÝ zväz karate a Karate klub Shihan Poprad sú organizátormi Majstrovstiev SR detí a žiakov 2019 v karate, ktoré sa uskutočnia v sobotu 11. mája v Aréne Poprad.
Kadetky BAM Poprad v sobotu 4. mája prehrali v Trnave 46:78 a v nedeľu 5. mája aj v Novom Meste n. V. 37:56. Žiačky v sobotu 4. mája prehrali v Ružomberku 37:44 a 42:58.