Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 23. 4. 2024 | meniny má Vojtech

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

V predstihu spracované preplatky

Finančná správa spracovala takmer všetky žiadosti o vrátenie preplatkov na dani z príjmov, ktoré boli doručené v lehote na podanie daňového priznania k dani z príjmov do 1. apríla 2019 a boli úplné, v rekordne krátkom čase. Rýchlemu spracovaniu preplatkov pomáha elektronická komunikácia. Pre väčšinu elektronicky podaných daňových priznaní je ich spracovanie jednoduchšie a rýchlejšie. Vďaka tomu sa na účty približne 413 000 klientov finančnej správy dostane suma takmer 294 mil. eur o takmer dva týždne skôr. Všetky preplatky musia byť v zmysle legislatívy vrátené najneskôr do 10. mája (do 40 dní od termínu na podanie daňového priznania).
Finančná správa začala preplatky rozposielať hneď ako začala spracovávať daňové priznania doručené do 1. apríla 2019. Daňové subjekty, ktorým vznikol preplatok, sa tak k svojim peniazom dostali, resp. dostanú už o niekoľko dní skôr. Ak niekomu peniaze ešte neprišli, prídu v najbližších dňoch.
Rýchle pracovné nasadenie na finančnej správe sa však vôbec nekončí. Finančná správa totiž postupne začína spracovávať aj doručené vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane. Darovať podiel zo zaplatenej dane mohli daňové subjekty buď priamo v daňovom priznaní (v termíne na podanie DP), alebo zamestnanci prostredníctvom doručených vyhlásení (do 30. apríla 2019). Finančná správa v zmysle platnej legislatívy po splnení podmienok prevedie podiely zaplatenej dane na účet prijímateľa do troch mesiacov po lehote na podanie vyhlásenia (do konca júla 2019). Aj všetky vyhlásenia chce finančná správa spracovať čo najrýchlejšie.