Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Martin Koči obhájil prvenstvo v Rallye Tatry

Rallye Tatry majú za sebou 46. ročník, v ktorom sa posádky zo štyroch krajín popasovali najmä s novými traťami a výraznou obmenou počasia. Dvojdňovú súťaž po roku opäť najlepšie zvládol Martin Koči s Radovanom Moznerom na Fabii R5, ktorý obhájil prvenstvo a do slovenského šampionátu si spod Tatier odniesol maximálny bodový zisk.
Pretekári sa počas tohtoročnej edície Rallye Tatry museli vyrovnať s veľmi náročnými podmienkami. Na vyššie položených miestach dokonca snežilo, čo chcel zúročiť ambasádor tohto ročníka Ondřej Bisaha na Forde Fiesta R5, veď divákov do Tatier práve na takéto podmienky nedávno pozýval. Nakoniec z toho bolo v celkovom poradí štvrté miesto. „Keď dôjdeš do cieľa v takýchto podmienkach, tak spokojnosť musí byť. V závere sme zbytočne stratili jedno miesto v absolútnom poradí, ale boli to krásne preteky. Na sneh sme sa tešili, ale mysleli sme si, že to viac zúročíme,“ priznal. Z víťazstva sa pod Tatrami po roku opäť potešil Martin Koči so spolujazdcom Radovanom Moznerom na Škode Fabia R5 (na foto), ktorí v Poprade obhájili titul. „Bolo to náročné kvôli dažďu, snehu a teplotám okolo nuly. Museli sme sa veľmi snažiť najmä na nových tratiach a hľadali sme kompromis medzi rýchlosťou a bezpečnosťou. Máme za sebou náročný víkend, ale užili sme si ho,“ povedal v cieli víťaz M. Koči.
Rallye Tatry boli tiež súčasťou prvých pretekov Slovenského Rally Pohára a tu sa najviac darilo bratskej dvojici Pavol a Štefan Spišakovci na vozidle LADA VFTS.
„Nebolo to jednoduché. Vydaril sa nám mestský okruh, kde sa nám diváci odvďačili veľkým potleskom. Druhý deň nám komplikovali technické problémy, ale došli sme do cieľa, a preto sme spokojní,“ uviedol P. Spišak.
Po roku organizátori opäť mysleli aj ekologicky a do súťaže zaradili druhý ročník Gree Rallye, ktorý preveril majiteľov hybridov, ale aj plne elektricky poháňané vozidlá. Absolútnym víťazom sa stal český účastník Lukáš Hataš so spolujazdkyňou Terezou Němcovou na Tesle X90D (na foto), ktorí jazdia aj svetové súťaže. „Tento ročník bol veľmi vyvážený a každá skúška bola napínavá až do konca. Veľká vďaka organizátorom, pretože išlo o podujatie na svetovej úrovni a veríme, že budúci rok už bude súčasťou FIA,“ zdôraznil L. Hataš.
Vydarený ročník Rallye Tatry dal organizátorom poriadne zabrať, ale nechcú zaspať na vavrínoch. „Bola to pre nás premiéra v rámci dvojetapových pretekov. Nové trate v oblasti Magury sa nám osvedčili a pretekári si ich pochvaľovali. Chcem poďakovať divákom, že nás aj napriek novinke so vstupným podporili a bolo to férové. Podľa našich informácií bola najvyššia účasť na mestskom okruhu za posledné roky. O rok budeme chcieť určite ísť v rovnakom režime, ale rýchlostné skúšky ešte budeme upravovať. Rovnako už budeme chcieť jazdiť v druhej polovici mája, nie v prvej. Tento rok sa u nás jazdila centrálna zóna strednej Európy historikov a chceli by sme prejsť aj k štandardným autám,“ zhodnotil riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli.