Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Deti z okolia na popradskom ľade

Minulý týždeň v piatok sa po popradskom ľade preháňali desiatky detí z okolia Starej Ľubovne, ktoré sú zapojené do projektu Inštitútu hokejových štúdií pod názvom Školská hokejbalová a hokejová liga.
Po tom, čo deti v Novej Ľubovni navštívili počas tréningovej jednotky v januári hokejisti HK Poprad, si mohli všetci spoločne zatrénovať i na popradskom zimnom štadióne. „Tento projekt funguje na Slovensku deväť rokov a v okolí Starej Ľubovne je už štvrtý rok. Máme približne 60 základných škôl a v každej z nich je učiteľ - tréner, ktorý sa o deti stará. Tieto deti hrávajú väčšinou hokejbal a hokej na prírodnom ľade už od roku 2015, keď sme v ľubovnianskom regióne postavili malý štadión. Keď sa týmto deťom predstavili popradskí hokejisti na ukážkovom tréningu pod holým nebom v Novej Ľubovni, tak množstvo z týchto detí sa stalo fanúšikmi HK Poprad. Preto vznikla myšlienka pozvať ich zatrénovať si na popradskom zimnom štadióne aj s kamzíkmi. V prípravkách Popradu už z tohto projektu pôsobí viacero detí a našou ambíciou je pripraviť pre ne pôdu tak, aby sa rodičia nemuseli sťahovať do Popradu, ale aby mohli čo najdlhšie trénovať doma,“ skonštatoval Peter Žifčák z Inštitútu hokejových štúdií. Deťom sa v Poprade počas tréningu okrem trénerov venovali aj traja „kamzíci“ - Samuel Takáč, Jindřich Abdul a Peter Kundrik. „Aj ja som začínal podobne, ale toľko možností nebolo. Veľmi sa mi to páči, pretože je to pre tieto deti atraktívnejšie,“ povedal S. Takáč. „Sme radi, že sme mohli tomuto projektu trochu pomôcť. Pre deti je to príjemné spestrenie. Poprad patrí k top tímom, čo sa týka podmienok a zázemia. Je to výborné, ak niekto dokáže pritiahnuť deti z celého regiónu na tento štadión. Deti potrebujú nejakú motiváciu, aby športovali a nesedeli doma,“ dodal J. Abdul (na foto vľavo).