Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 23. 4. 2024 | meniny má Vojtech

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Klobučník so Záborskou ovládli memoriál aj tento rok

Od piatka do nedele sa v popradskom bazéne AquaCity konal už 24. ročník Ceny Popradu v plávaní a zároveň 12. ročník Memoriálu Filipa Lutza.
Podujatia sa zúčastnilo takmer 500 plavcov z 58 klubov z Maďarska, Ukrajiny, Rakúska, Čiech, Poľska a Slovenska. V tejto konkurencii dosiahlo 53 plavcov z domáceho KP AquaCity Poprad spolu 307 osobných rekordov z 367 štartov. Samuel Sopko zaplával klubový rekord na 100 metrov znak a v celkovom poradí klubov sa Poprad umiestnil na 30. mieste. Do bodovanej šestky sa dostali Tomáš Želikovský, Barbora Pitoňáková, Sofia Hudžíková, Júlia Ivanová a Nina Švarcová. Jedinú medailu vyplávala Natália Králová v disciplíne 200 metrov voľný spôsob, keď skončila na treťom mieste. Najúspešnejším klubom sa stala bratislavská ORCA z 29 medailami. Celkovo sa plavcom podarilo prekonať sedem rekordov Ceny Popradu. „Cena Popradu a Memoriál Filipa Lutza je jedným z najväčších plaveckých mítingov v krajine a určite najväčší medzinárodný míting na východnom Slovensku. Každoročne sem chodieva veľa seniorských i juniorských reprezentantov. Aj tento rok padali rekordy, takže sme spokojní. Je pre nás tiež veľkou cťou, že si môžeme každoročne pripomínať pamiatku skvelého plavca Filipa Lutza, ktorý vyrastal medzi nami v tomto bazéne,“ uviedol riaditeľ pretekov a viceprezident KP AquaCity Poprad Jozef Pavlík.
V hlavnej disciplíne Memoriálu F. Lutza na 200 metrov prsia zvíťazil slovenský reprezentant a člen ŠK Dukla B. Bystrica Tomáš Klobučník (na foto vpravo), ktorý v týchto pretekoch nenašiel premožiteľa piatykrát po sebe a celkovo si pripísal už siedmy triumf od roku 2008. „Išiel som sem v plnom tréningu a v závere mi dochádzali sily. Pre mňa sú tieto preteky najobľúbenejšou povinnou jazdou sezóny. Vždy sa tu zíde skvelá partia trénerov a športovcov,“ povedal. Do finále sa prebojoval aj popradský talent Marek Koreň, ktorý skončil siedmy. „Veril som si, ale na posledných pretekoch som ochorel a nemohol som naplno trénovať. Dosiahol som aspoň na finále a preto som spokojný,“ priznal. V ženskej kategórii bola prvá reprezentantka Slovenska a členka STU Trnava Miroslava Záborská. Tá si pripísala už tretie víťazstvo v rade. „Tento míting je mojou srdcovou záležitosťou. Poprad je mojím druhým domovom a strávila som v tomto bazéne veľmi veľa času. Mám tu veľa kamarátov a aj vo voľnom čase tu chodievam relaxovať,“ prezradila.