Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Týždeň s mestskou políciou

• MINULÝ týždeň v pondelok ráno riešila hliadka mestskej polície oznam od obyvateľky Matejoviec, ktorej pozemok bol znečistený odpadkami. Mestskí policajti podozrivé osoby vypátrali. Išlo o susedov, ktorí po upozornení hliadky odpadky pozbierali.
• V TEN istý deň krátko po poludní bol na linke 159 prijatý oznam ohľadom dvojice mužov, ktorí pod vplyvom alkoholu slovne napadli okoloidúcich občanov pred nákupným centrom. Hliadky mestskej polície podozrivých mužov vyriešili v blokovom konaní.
• V STREDU 3. apríla podvečer bola hliadka MsP Poprad vyslaná na Ul. Popradskej brigády, kde sa mala nachádzať osoba narúšajúca verejný poriadok vulgárnym správaním. Išlo o ženu - bezdomovkyňu, ktorá bola pod vplyvom alkoholu. Osoba bola riešená v zmysle zákona a následne vykázaná z miesta.
• VO ŠTVRTOK 4. apríla podvečer zistili mestskí policajti vo Veľkej osoby požívajúce alkoholické nápoje na verejnom priestranstve. Za porušenie ustanovenia VZN o zákaze požívania alkoholických nápojov na území mesta Poprad im boli uložené blokové pokuty.
• V PIATOK 5. apríla popoludní hliadka mestskej polície prevzala od občana na Ulici J. Curie nájdené kľúče od motorového vozidla, ktoré našiel na neďalekom parkovisku. Mestskí policajti identifikovali vozidlo a kľúče boli odovzdané majiteľovi.
• V TEN istý deň večer mestskí policajti prijali oznámenie o fyzickom napadnutí skupiny osôb mužom, ktorý bol ozbrojený teleskopickým obuškom. Pri útoku došlo k poraneniu mladej ženy na tvári. Útočník z miesta ušiel. Hliadka poskytla zranenej osobe predlekársku pomoc a záchranka ju previezla na ďalšie vyšetrenie do nemocnice. Svedkovia tohto útoku spoznali útočníka a vo veci sa vedie ďalšie konanie.
• V NEDEĽU 7. apríla ráno bolo na linku 159 oznámené, že na Francisciho ulici v blízkosti nákupného centra leží na zemi neznámy muž. Bol pod vplyvom alkoholu a privolaná sanitka ho odviezla do nemocnice.