Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

• VEĽKONOČNÉ prázdniny začnú školákom vo štvrtok 18. apríla a potrvajú do utorka 23. apríla.
• PRÁVNE oddelenie MsÚ Poprad poskytuje pre obyvateľov mesta Poprad bezplatné právne poradenstvo v právnej poradni, ktorá je k dispozícii pre občanov s trvalým pobytom v meste Poprad. Právne poradenstvo sa poskytuje každú prvú stredu v mesiaci od 14. do 16. hod. vo vestibule mestského úradu. Najbližšie právne poradenstvo sa z dôvodu štátneho sviatku (1. máj) presúva na štvrtok 2. mája. Do právnej poradne sa je možné objednať osobne v kancelárii prvého kontaktu alebo telefonicky na č. t. 052/716 72 47 alebo 052/716 72 48.
• OBLASTNÁ organizácia politických väzňov v Poprade organizuje pietnu spomienku pri príležitosti Dňa nespravodlivo stíhaných, ktorá sa uskutoční v piatok 12. apríla o 14. hod. pri Pamätníku mučených a umučených v rokoch totality na cintoríne vo Veľkej.
• VEĽKOOBJEMOVÉ kontajnery na jarné upratovanie budú od 12. do 18. apríla umiestnené na Hviezdoslavovej, Levočskej, Sadovej, Baníckej, Bernolákovej, Murgašovej, Okružnej ulici (garáže) a na Ul. Popradskej brigády a na sídlisku Juh III na Suchoňovej, Jesennej a Záborského ulici.
• V PODTATRANSKEJ knižnici v Poprade na sídl. Západ sa vo štvrtok 11. apríla o 16. hod. uskutoční vernisáž výstavy s názvom Práca rúk troch generácií, na ktorej budú svoje práve prezentovať Zuzana Jančíková, rod. Blašková, Miloslava Slobodová, rod. Jančíková, Zuzana Blašková a Ján Jančík.
• ČESKÝ pesničkár Tomáš Klus odštartoval v nedeľu 7. apríla v Bratislave slovenskú časť turné k albumu Spolu. Na siedmich slovenských koncertoch predvedie všetkých 21 skladieb z novej štúdiovky aj svoje najväčšie hity. V Poprade vystúpi v nedeľu 14. apríla v športovej hale Aréna.
• ZÁUJEMCOVIA o darovanie krvi tak môžu urobiť aj na Pôstnej kvapke krvi, ktorá sa bude konať v nedeľu 14. apríla od 8.30 do 12. hod. v priestoroch rímskokatolíckej fary v Novom Smokovci.
• NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.