Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Krátko zo športu

MINULÝ týždeň vo štvrtok vyžrebovali zástupcovia SFZ štvrťfinálové dvojice Slovnaft Cupu. Futbalisti FK Poprad sa v marci 2020 stretnú v Dunajskej Strede s aktuálnym vicemajstrom Fortunaligy. Zopakujú si tak zápas tejto fázy pohárovej súťaže z roku 2017, kedy postúpili cez Dunajskú Stredu historicky po prvýkrát do semifinále po výhre 1:0.
AJ futbalisti FK Poprad súcitia s obeťami tragédie v Prešove. Rodák z Demjaty pri Prešove Stanislav Šesták sa rozhodol venovať do aukcie svoj vzácny reprezentačný dres, ktorý je len jediný na svete, a v ktorom 24. júna 2010 odohral na Majstrovstvách sveta v Afrike zápas proti Taliansku. Dres je zarámovaný a S. Šesták ho po vydražení vlastnoručne podpíše. Výťažok z dražby bude venovaný ľuďom, ktorý po výbuchu plynu v Prešove prišli o svoje domovy. Dražba sa koná na facebookovom profile FK Poprad až do 30. decembra 2019 do 23. hodiny.
MLADÍ hokejisti HK ŠKP Poprad odohrajú pred a medzi sviatkami dva kvalitné domáce turnaje. Vianočný turnaj majú pred sebou ôsmaci, ktorí od štvrtka 19. do soboty 21. decembra odohrajú postupne zápasy proti Slovanu Bratislava, Havířovu, Vítkoviciam, Námestovu a Trenčínu. Kadetov čaká opäť Pohár oslobodenia mesta Poprad. Od piatka 27. do nedele 29. decembra si zmerajú sily s bieloruským Junosť Minsk, Liptovským Mikulášom, bratislavským Slovanom, poľským Sanokom a ďalším bieloruským zástupcom Neman Grodno.
MINULÝ týždeň v stredu odohrali basketbalisti BK Iskra Svit zápas 17. kola SBL a doma podľahli Lučencu o dva body 72:74. Ďalší zápas odohrali v utorok 17. decembra v Prievidzi po uzávierke vydania novín Poprad. V pondelok 30. decembra pocestujú do Bratislavy na palubovku Interu a doma sa opäť predstavia až v sobotu 4. januára, keď budú hostiť Handlovú.