Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 18. 4. 2024 | meniny má Valér

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Kasárne mesto predá za milión

Na minulotýždňovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Poprad poslanci odklepli predaj areálu bývalých kasární na Ulici 29. augusta za milión eur spoločnosti PG-GMT s.r.o., ktorá ako jediná predložila návrh a vyhrala verejnú obchodnú súťaž.
Informatívnu správu predložila vedúca odboru správy majetku na MsÚ v Poprade Iveta Borňáková. „Na ploche približne 64 tisíc m2 by mal investor okrem iného postaviť 12 bytoviek s približne 430 bytmi a ďalších 25 rodinných domov. Parkovacie plochy budú prekryté zelenými strechami, navrhnutá je tam aj škôlka prípadne jazyková škola. Investor bude riešiť všetky cesty a chodníky. Mesto by sa malo podieľať na výstavbe kruhového objazdu v severozápadnej časti územia,“ priblížila.
Prvá etapa by mala byť ukončená v roku 2022 a celý projekt by mal byť hotový o sedem rokov neskôr. Investor by mal mestu odovzdať majetok v hodnote približne štyri milióny eur. „Som rád, že sme zavŕšili dlhoročný proces riešenia tohto územia. Verím, že tu vyrastie pekná obytná štvrť,“ vyhlásil poslanec MsZ v Poprade Milan Baran, ktorý bol pri verejnej obchodnej súťaži predsedom komisie. „Myslím si, že ide o čisto komerčný projekt a obávam sa, že bývanie v tejto časti nebude finančne dostupné pre všetkých Popradčanov,“ zamyslela sa poslankyňa MsZ v Poprade Helena Mezenská. „Cena za meter štvorcový vychádza 15,48 eur. Podľa mňa je to príliš nízka suma, keďže ceny pozemkov v Poprade sú podstatne vyššie,“ upozornil poslanec MsZ František Majerský. „Treba rozlišovať pozemky bez akýchkoľvek záťaží, ktoré sú pripravené na výstavbu a územie, kde je potrebné urobiť sanáciu objektov a odviesť sutiny,“ reagovala I. Borňáková.
Podľa niektorých poslancov projekt nepočíta s napojením územia na hlavnú cestu I/18 a nehľadí na dopravné zaťaženie na sídlisku Západ. „Tento problém budeme riešiť s ďalšími investormi, ktorí plánujú výstavbu rodinných domov, prípadne čerpacej stanice na druhej strane rieky Poprad,“ skonštatoval primátor mesta Poprad Anton Danko.