Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Sieť vzájomne sa inšpirujúcich škôl rozhodili v Poprade

Vstúpte bez zaklopania – vstúpte do stredu diania! Takto oslovila Spojená škola na Letnej v Poprade študentov učiteľstva, riaditeľov, učiteľov, rodičov i priaznivcov vzdelávania. V pondelok 25. novembra ich pozvala na praktickú ukážku práce s deťmi, didaktickú reflexiu a predstavenie projektu Deti nepočkajú.
Na podujatie sa prihlásilo viac ako 130 aktérov vo vzdelávaní. Cieľom podujatia bolo dostať ich pod jednu strechu a pri tejto príležitosti, na príklade jednej školy, otvoriť diskusiu o výchove a vzdelávaní s rôznymi uhlami pohľadu. „Cieľom stretnutia bolo zúčastniť sa na praktickej ukážke vyučovacieho bloku a následne diskutovať o možnostiach práce s textom ako univerzálnym nástrojom vzdelávania a o pohľade na výchovu a vzdelávanie na novej paradigme manažmentu.“ uviedla riaditeľka SŠ na Letnej ulici v Poprade a členka tímu projektu Deti nepočkajú Viera Grohová. „Sme svedkami toho, že na Slovensku je veľa nádejných iniciatív, ktoré majú podobné zámery. Pôsobia však individuálne, lokálne, a tým strácajú potenciál pre synergiu. Je potrebné, aby všetky subjekty začali v reálnom kontexte hovoriť o tom, čo naštartovali, čo chcú dosiahnuť, aby sa viedol diškurz o prepájaní snáh jednotlivých škôl a postupne sa tvorila funkčná sieť vzájomne sa inšpirujúcich škôl, ktoré menia celý školský a vzdelávací systém na Slovensku. Projekt Deti nepočkajú podporuje spájanie všetkých aktérov vo vzdelávaní a verejnú diskusiu. Kvalitnú školu tvoríme spolu! Výsledkom procesu aj v spolupráci s islandským partnerom Spolok Slovákov na Islande má byť vznik Stálej konferencie aktérov vo vzdelávaní,“ dodala Daniela Čorbová z projektu Deti nepočkajú.