Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 20. 4. 2024 | meniny má Marcel

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Cyklochodník do Matejoviec chcú ešte v tomto volebnom období

Na ostatnom zasadaní Mestského zastupiteľstva v Poprade poslanci schválili predloženie žiadosti mesta o poskytnutie dotácie na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky pre realizáciu projektu s názvom Výstavba cyklistických komunikácií – most Športová ul. - most D1 Matejovce, ČOV Matejovce.
Patrí do rámca výzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR a keďže mesto Poprad má záujem pokračovať v budovaní cyklistických trás, rozhodlo sa požiadať o poskytnutie dotácie na spracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie na vybudovanie tejto obojsmernej cyklistickej komunikácie. Povedie prevažne po ľavej aj pravej hrádzi rieky Poprad a prioritou bude podľa možností oddelenie cyklistickej od ostatnej dopravy. Preto je v celom úseku navrhnutá samostatná cyklistická cestička. Spolufinancovanie mesta v projekte musí byť najmenej 5 percent z celkových oprávnených výdavkov, čo v prípade dotácie na vypracovanie projektovej dokumentácie predstavuje sumu 2 097 eur vrátane DPH.
Primátor Popradu Anton Danko sa vyjadril: „Cyklistické chodníky sú jednou z priorít vedenia mesta. Sú veľmi využívané, a preto v ich výstavbe budeme pokračovať ďalej. Najbližšou etapou, ktorú by sme chceli ukončiť ešte v tomto volebnom období je práve trasa v smere do Veľkej Lomnice. Našou povinnosťou bude zrealizovať cyklistický chodník po čističku odpadových vôd v Matejovciach, úsek od ČOV by mala vybudovať obec Veľká Lomnica.“ Popradská samospráva tiež plánuje pokračovať vo vykupovaní pozemkov pre trasu cyklistického chodníka v smere na Gerlachov cez veľčiansky kataster. Už v minulých volebných obdobiach mesto vykúpilo prvé pozemky okolo letiska, kde by chcelo pokračovať, aby sa cyklisti dostali cez Gerlachov, okolo hotela Hubert až na tzv. magistrálu zo Smokovca na Vyšné Hágy. Ako podotkol primátor, s vybudovaním tejto etapy sa prepokladá až v ďalších piatich rokoch.