Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je utorok, 16. 4. 2024 | meniny má Dana, Danica

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Od nového roka noviny nahradí mesačník

Poslanci na októbrovom zasadaní mestského zastupiteľstva schválili zrušenie príspevkovej organizácie Redakcia Poprad – noviny občanov k 31. decembru 2019. Zámerom mesta je obnoviť vydávanie Mesačníka Poprad z roku 2014. Jeho tvorbu bude zabezpečovať organizačná zložka mestského úradu, ktorá bude vytvorená na tento účel v rámci zmeny organizačnej štruktúry.
Príspevková organizácia Poprad – noviny občanov vznikla 19. decembra 1991, ale noviny začali vychádzať už krátko po Nežnej revolúcii. Predchádzal im ešte Kultúrno-spoločenský mesačník Poprad, ktorý vychádzal od roku 1979. Od začiatku roka 1992 noviny Poprad vychádzali dvakrát do týždňa, v roku 2009 sa stali týždenníkom. Redakcia vydávala popri obdenníku niekoľko rokov aj mesačník, ďalej mimoriadne čísla novín Poprad a cestovný poriadok MHD.
V mestách porovnateľných s mestom Poprad vydávajú v súčasnosti mestské noviny ako mesačník. Dôvodom k zmene je tiež prenikanie nových informačných technológií do mediálneho sveta, čo ovplyvňuje i fungovanie mestských médií. Šéfredaktorka novín Poprad Marta Marová uviedla: „Po celé roky naša redakcia robila všetko pre to, aby sme v plnom rozsahu, spoľahlivo a zodpovedne informovali všetkých občanov o dianí v meste, ale aj regióne. Som presvedčená, že sme túto úlohu a poslanie po celý čas napĺňali v záujme našich čitateľov. Popradčania si zaslúžili a naďalej zaslúžia kvalitné periodikum, lebo mesto Poprad je dynamické, stále v pohybe a plné rôznych udalostí. Verím, že mesačník prinesie pridanú hodnotu, ktorou bude môcť konkurovať vzrastajúcej sile sociálnych sietí a internetových portálov novým spôsobom.“ Viacerí poslanci poďakovali redakcii, ktorá od svojho vzniku až po súčasnosť pracovala kvalitne, spoľahlivo a na profesionálnej úrovni, za doterajšiu prácu.
Samospráva plánuje mesačník Poprad vydávať od nového roka pre všetky domácnosti v Poprade zadarmo a zabezpečiť jeho distribúciu do všetkých domových schránok v celom meste.