Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 18. 4. 2024 | meniny má Valér

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Centrum sociálnych služieb má novú riaditeľku

Popradským mestským poslancom sa minulý týždeň vo štvrtok predstavila nová riaditeľka Centra sociálnych služieb v Poprade. Eva Mašteníková (na foto vľavo) má dlhoročné skúsenosti zo sociálnej oblasti a do popradského centra chce priniesť nový impulz.
Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad na svojom 1. neplánovanom zasadnutí ešte 14. mája odvolalo Evu Kovalčíkovú z funkcie riaditeľky CSS v Poprade a poverená riadením bola Zuzana Kvaková (na foto vpravo). V polovici septembra bolo vyhlásené výberové konanie na obsadenie tejto funkcie, do ktorého sa prihlásili dvaja uchádzači. Výberová komisia napokon predložila mestskému zastupiteľstvu návrh na schválenie riaditeľky CSS a do tejto funkcie bola vymenovaná Eva Mašteníková s účinnosťou od 1. novembra. „Približne desať rokov som sa venovala sociálnej práci a to na pozícii sociálny pracovník, ale sedem rokov aj ako riaditeľka Centra sociálnych služieb v Kežmarku. Pôsobila som v detskom domove, v špecializovanom zariadení a aj v domove sociálnych služieb,“ predstavila sa E. Mašteníková, ktorá má predstavu, ako v novej pozícii začať. „Je potrebné zmonitorovať poskytovanie sociálnych služieb v tomto zariadení a postupne nastaviť v spolupráci so zamestnancami jeho kvalitatívny posun. Prejdem si každú prevádzku a teda aj zariadenie opatrovateľskej služby a zariadenie pre seniorov na Okružnej ulici. Pokúsim sa zlepšiť spoluprácu medzi jednotlivými úsekmi, pretože iba vtedy je služba adresnejšia ku každému prijímateľovi,“ načrtla.
Od 1. novembra platí v CSS nový systém poplatkov a priamo na zastupiteľstve sa poslanec MsZ Peter Dujava opýtal na postoj novej riaditeľky k poplatkom, ktoré boli schválené už skôr. Vyzval ju, aby sa spolu stretli a na túto tému rozprávali. „Všetkým dobrým návrhom som otvorená, ak to pomôže centru a jeho klientom. Nové poplatky sú účinné od 1. novembra a prvé platby začnú prichádzať v decembri. Nateraz je to uzavreté. To navýšenie je však podľa mňa opodstatnené a bolo aj potrebné,“ reagovala E. Mašteníková.