Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

OD utorka 12. novembra bude v Podtatranskom múzeu v Poprade inštalovaná nová výstava výtvarnej tvorby autoriek Marcely Vilhanovej a Alexandry Hriňovskej Pavlovskej s názvom Poézia každodennosti. Každá si vytiahla z reality jej blízke deje či objekty a podáva ich svojským pohľadom. Všedné okamihy, denne vídané, sa tak stávajú vizuálnou poéziou v ich podaní.
PREŠOVSKÝ samosprávny kraj si už onedlho pripomenie kľúčový dátum v novodobej histórii štátu – 17. november 1989 veľkým galaprogramom s názvom Nežná 30, ktorý sa uskutoční 14. novembra na veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Fragmenty a výjavy revolučných dní prinesú na divadelné dosky profesionálni umelci i študenti stredných škôl kraja, na javisku sa predstaví vyše stovka účinkujúcich.
OD zajtra 7. novembra si návštevníci Tatranskej galérie v Poprade budú môcť pozrieť novú výstavu diel významných umelcov narodených v roku 1939 z depozitu Tatranskej galérie Gažovič – Popovič – Koller. A v nedeľu 10. novembra od 14. do 16. hod. sa v galérii uskutočnia ďalšie nedeľné tvorivé dielne.
LETECKÁ spoločnosť Eurowings obnovila pravidelné letecké spojenie medzi Košicami a Düsseldorfom v nedeľu 27. októbra. Prešovský kraj zaznamenal nárast zahraničných návštevníkov ubytovacích zariadení v prvom polroku tohto roka o 12 % oproti prvému polroku 2018. S novými leteckými spojeniami do Košíc sa predpokladá nárast návštevníkov aj v Poprade a vo Vysokých Tatrách. Linka Košice – Düsseldorf premáva štyrikrát týždenne.
DO slovenskej kinodistribúcie prišiel minulý týždeň film Cesta do nemožna režiséra a scenáristu Nora Držiaka a jeho tímu. Filmár sa spoločne so scenáristom Michalom Balážom dostal do povedomia už pred štyrmi rokmi projektom True Štúr. Dokudráma realizovaná v slovensko-českej koprodukcii vzišla zo súbehu námetov RTVS k stému výročiu úmrtia Milana Rastislava Štefánika. Podieľala sa na nej aj ČT. Film zavíta v novembri aj do Popradu.
NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.