Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Tretí vek sa opäť zabával

Minulý týždeň v stredu sa po roku v spoločenskej sále v Matejovciach opäť stretlo 350 seniorov z deviatich denných centier a z Centra sociálnych služieb v Poprade, aby si zaspomínali, zatancovali si a pobavili sa pri vystúpeniach Solus Dance Academy pod vedením tanečného pedagóga Jozefa Solusa a hudobného telesa La Speranza.
Podujatie Tretí vek sa zabáva zorganizoval sociálny odbor MsÚ už po 26-krát a stále patrí k najpopulárnejším programom Mesiaca úcty k starším v Poprade. „Tešíme sa, že sa tieto stretnutia stali peknou tradíciou. Seniori z denných centier sa radi stretávajú a tu sa môžu zabaviť i porozprávať sa navzájom. Parket sa nám neustále zmenšuje, pretože každý sa na to veľmi teší. Pre našich seniorov pripravujeme rôzne aktivity celoročne a vytvárame vhodné podmienky na stretávanie sa. Mesto Poprad sa môže pýšiť tým, že má podchytené všetky dostupné sociálne služby na veľmi kvalitnej úrovni. Máme výborne vypracovaný komunitný plán a chceme neustále napredovať. Verím, že si tento nadštandard udržíme,“ uviedla vedúca sociálneho odboru Petra Zavacká a dodala: „V budúcom roku pripravujeme aj dni otvorených dverí, aby sme oslovili čo najväčší počet ľudí, ktorí by chceli využívať denné centrá. Momentálne v nich máme približne 850 členov.“
Popradskí seniori sa v tomto roku vrátili trochu do histórie. „Toto podujatie začínalo tak, že sa navzájom zabávali práve členovia denných centier. Aj teraz sa veľmi radi prezentovali a sami si pripravili pekný program,“ povedala P. Zavacká. „Všetci sa vždy tešia, lebo takto sa stretneme iba raz do roka. Je to výborná príležitosť porozprávať sa navzájom. Pripravila som si tanečné topánky a preto som nemohla na tanečnom parkete chýbať,“ prezradila predsedníčka DC v Spišskej Sobote Kamila Kukurová. „Nacvičujeme ľudové tance a spev a často vystupujeme. V klube je nás 70 a myslím si, že je to prospešná činnosť pre všetkých. Starí ľudia sú doma sami a smutní. V klube je to veselé a nikdy sa nenudíme,“ pokračovala predsedníčka DC vo Veľkej Mária Kromková. „Pripravujeme rôzne zábavné tance a spevy. Tanec na hudbu od Boney M sa všade veľmi páčil a preto sme ho predstavili aj teraz,“ doplnila Ružena Guthová z DC Limba.