Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je sobota, 20. 4. 2024 | meniny má Marcel

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

MESTO Poprad mení od 1. novembra stránkové hodiny na stavebnom úrade. Pre verejnosť bude otvorený v pondelok od 7.30 do 15.30 hod. a v stredu od 7.30 do 16. hod. Utorok, štvrtok a piatok budú nestránkové dni. Konzultácie ako i všetky potrebné náležitosti budú vybavované v stránkové dni. Podávanie žiadostí cez podateľňu je k dispozícii každý pracovný deň.
JESENNÉ prázdniny sú pre žiakov v SR 30. a 31. októbra 2019. V piatok je Sviatok všetkých svätých, ktorý je dňom pracovného pokoja. Do školských lavíc deti opäť zasadnú v pondelok 4. novembra. Najbližšie budú mať vianočné prázdniny od 21. decembra do 7. januára.
ZAJTRA 31. októbra bude v Tatranskej galérii v Poprade otvorená nová výstava pri príležitosti životného jubilea známej popradskej výtvarníčky a grafičky Heleny Suchej. Názov má Priesvit tvorbou a vernisáž sa uskutoční o 16. hod.
ODSTRÁNIŤ údajnú dlhodobú diskrimináciu katolíckeho školstva požaduje viac ako 200 účastníkov celoslovenského stretnutia riaditeľov katolíckych škôl a školských zariadení, ktoré sa konalo v Poprade 22. a 23. októbra. Žiadosť adresovali všetkým kompetentným predstaviteľom Slovenska. Riaditelia sa takýmto spôsobom pripájajú k vyhláseniu najvyšších predstaviteľov kresťanských cirkví a židovských obcí k situácii cirkevného školstva zo 4. februára 2019. Vyhlásenie vyjadruje obavu o cirkevné školstvo na Slovensku, ktoré sa podľa nich verejná správa snaží umelým spôsobom postupne likvidovať.
V pondelok minulý týždeň padali na Slovensku teplotné rekordy. V nižších polohách ojedinele zaznamenali aj letný deň, čo je 25 °C a viac. Rekord zaznamenali napríklad v Prievidzi, kde namerali 25,3 °C, pričom doterajší rekord z roku 2012 mal hodnotu 24,0 °C. Rekordne teplo bolo aj v Poprade a na Skalnatom Plese, kde teplota dosiahla viac ako 20 °C.
NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.