Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je streda, 24. 4. 2024 | meniny má Juraj

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

• PRE VOĽBY PREZIDENTA SR má už mesto Poprad spracované organizačno-technické zabezpečenie. Do 30. januára utvorilo volebné okrsky a určilo volebné miestnosti. Sú už zverejnené na www.poprad. sk. Do 19. februára budú do každej domácnosti doručené oznámenia o čase a mieste konania volieb.
• MESTO Poprad oznamuje prevádzkovateľom malých zdrojov znečisťovania ovzdušia oprávneným na podnikanie povinnosť oznamovať spotrebu palív a surovín za každý malý zdroj znečisťovania ovzdušia prevádzkovaný v meste Poprad. Túto povinnosť majú prevádzkovatelia každoročne do 15. februára. Za nesplnenie oznamovacej povinnosti o malých zdrojoch znečisťovania ovzdušia uloží Mesto Poprad prevádzkovateľovi malého zdroja znečisťovania ovzdušia pokutu do 663,87 €.
• NÁRODNÝ TÝŽDEŇ MANŽELSTVA bude prebiehať na Slovensku už po 9-krát, tentoraz od 11. do 17. februára. V rámci 15 zastávok po celom Slovensku pod názvom Duet Tour budú vystupovať rečníci na aktuálne témy o partnerských vzťahoch. V Poprade sa uskutoční interaktívny workshop 7 pilierov spokojného manželstva v stredu 13. februára od 17. do 19.30 hod. v zasadačke mestského úradu. Organizátori budú radi, ak sa záujemcovia zaregistrujú na www.vztahovo.sk/ duet-tour.
• 11. ROČNÍK Kontrakčného dňa cvičných firiem zo stredných škôl z regiónu sa uskutoční v priestoroch Obchodnej akadémie v Poprade vo štvrtok 7. februára. Súčasťou kontraktačného dňa budú aj súťaže o najkrajší výstavný stánok, najlepší manažérsky tím, najzaujímavejší katalóg a najpútavejšiu elektronickú prezentáciu.
• HUDOBNO-poetický večer s názvom Stopy sa uskutoční v utorok 12. februára o 17. hod. v divadelnej sále Domu kultúry v Spišskej Sobote. Účinkovať budú Lucia Sonntag, Angelika Farkašová, Július Jakubek a talentovaní študenti Strednej zdravotníckej školy z Popradu.
• NA webovej stránke mesta Poprad www.poprad.sk je uverejnený presný zoznam odberných miest, v ktorých bude v týchto dňoch prerušená distribúcia elektriny z dôvodu plánovaných prác na zariadení nízkeho napätia. Práce súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy.