Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Volejbalisti majú za sebou premiéru medzi seniormi

Po dlhých rokoch sa volejbaloví fanúšikovia pod Tatrami dočkali seniorskej súťaže mužov. Volejbalisti VK Junior 2012 Poprad odohrali cez víkend úvodný dvojzápas 1. kola 1. ligy na východe.
V sobotu sa na úvod Popradčanom do cesty postavil vlaňajší extraligista zo Starej Ľubovne a hneď v prvom zápase na palubovke SSOŠ vo Veľkej svojho skúsenejšieho súpera poriadne zaskočili. Chlapci prevažne kadetského veku sa rýchlo dostali do vedenia 2:0 na sety a vo vrecku mali prvý bod. Možno práve s tým vedomím o náskok postupne prišli. Hosťom sa podaril obrat na 2:3. Do druhého zápasu postavili obaja tréneri proti sebe starších hráčov a ten domáci dokonca aj sám seba. Ani Andrej Vojčík na ihrisku však nezabránil tomu, že Poprad prehral v odvete 1:3. „Táto súťaž je postavená na mládeži a preto je to vynikajúca škola pre mladých hráčov. Keď sa to premieša aj so staršou generáciou, tak tento model má zmysel. Veľmi ma teší nástup do tohto dvojzápasu, pretože v prvých dvoch setoch hrali chlapci veľmi dobre. Boli tam emócie, rozvaha i dravosť. V ďalších setoch už došlo k tradičnému opúšťaniu sa v zlomových momentoch. Bol to poučný vstup do súťaže,“ hodnotil tréner VK Junior 2012 Poprad A. Vojčík. „Prvý zápas nám dodal veľa sebavedomia a skúseností. Úvodné dva sety nám vyšli, darilo sa nám v útoku i na podaní. V ďalších setoch už hral súper prakticky bez chýb. Ukázalo sa, že vieme hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek v tejto súťaži. Ambície môžeme mať tým pádom vyššie, ako sme predpokladali,“ dodal jeden z najlepších hráčov Popradu v úvodnom dvojzápase Samuel Pisarčík. Popradčania odohrajú dvojzápas 2. kola v sobotu 12. októbra v Revúcej.
Uplynulý víkend boli v akcii aj ďalšie kategórie VK Junior 2012 Poprad. V nedeľu 6. októbra si juniori poradili s VK Mirad PU Prešov dvakrát 3:0, rovnakým výsledkom zdolali susedný Kežmarok aj kadetky. Naopak, staršie žiačky prehrali vo Svidníku dvakrát 0:3.