Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je piatok, 19. 4. 2024 | meniny má Jela

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Podtatranskí cestári už museli odhŕňať prvý sneh

Cez naše územie prechádza studený front spojený s tlakovou nížou. Za ním k nám od severu začal prúdiť studený arktický vzduch.V dôsledku toho sa v týchto dňoch očakáva prevažne veľká oblačnosť, na mnohých miestach dážď, večer a v noci na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 1400 m, neskôr od 1100 m zrážky snehové. Pod vplyvom ochladenia môže najnižšia nočná teplota na viacerých miestach klesnúť pod 0°C. Na viacerých miestach sa môže vyskytovať prízemný mráz.
„Aj keď zimnú údržbu ciest oficiálne začíname 1. novembra, našu činnosť neriadi kalendár, ale príroda. Vzhľadom k nepriaznivým prognózam počasia sme aktivovali od večera 5. októbra v okresoch Poprad a Kežmarok na nami spravovaných cestách výkon zimnej údržby ciest. Naši vodiči budú pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia. Prvé zásahy – odhŕňanie kašovitého snehu sme už museli realizovať minulú sobotu a zo soboty na nedeľu medzi Tatranskou Javorinou, Podspádmi a Ždiarom. Predpovede počasia boli dramatickejšie, našťastie v nedeľu sa nepotvrdili. Verím, že vodiči budú predvídať situáciu na cestách a brať do úvahyvplyvy nepriaznivého počasia. Ani pri plnom nasadení techniky a zamestnancov nie je možné pri veľmi nepriaznivom počasí ošetriť cesty k všeobecnej spokojnosti v celom podtatranskom regióne. Opatrnosť a vzájomná ohľaduplnosť je na prvom mieste. Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v zimných podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Špeciálne vyzývam k maximálnej opatrnosti tých motoristov, ktorí majú na svojich kolesách ešte letné pneumatiky,“ uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest, oblasť Poprad Marián Barilla.